Tužiteljstvo BiH naredilo SIPA-i da sasluša Bakira Izetbegovića

Tužiteljstvo BiH izdalo je naredbu Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) da sasluša Bakira Izetbegovića.

Kako neslužbeno doznaje Dnevni avaz, njemu će ubrzo stići poziv za saslušanje, a zbog “raspirivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje”.

Poziv će dobiti i Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari. I njegovo ime nalazi se u naredbi, kao i nekoliko drugih osoba.

U naredbi se navodi da se pozivaju zbog kaznenog djela 145a KZP BiH.

U ovom članku Zakona stoji:

(1) Tko javno izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalima, kao i drugima koji žive ili borave u Bosni i Hercegovini, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

(2) Tko javno potakne na nasilje ili mržnju usmjerenu protiv grupe osoba ili člana grupe određene s obzirom na rasu, boju kože, vjeroispovijest, porijeklo ili nacionalnu ili etničku pripadnost, ako takvo ponašanje ne predstavlja kazneno djelo iz stavka (1) ovog članka, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut/Pixsell)

9 komentara

  • Dok se god iz javnog života ne sklone face tipa ovaj šonjo, naš sjedi ortodoksni komunista i plemić i onaj nadobudni bojdžija stvari će samo tapkati u mjestu, mržnja rasti, korupcija i nepotizam cvjetati a sva tri naroda dudlati k…..
    Dakle, nađite načina i sklanjajte ove smrdljive njuške više, jer ako Boga znaju nakrali su se i izdangubili i profućkali svoje živote.Povjest će ih pamtiti kao teške propalitete i nitkove.
    Misle da će tisuće godina-e nećete, crvići su se uzodali oko vas i jedva čekaju poslasticu.Isti ste kao i svaka druga osoba samo kvarniji milijun puta.

  • Ne treba ovog majmuna saslušavati. Bolje ga je bez suda strpati 100 godina iza brave. Onu njegovi lopovicu isto tako. On je inicijator svih zločina u kojima su stradali Hrvati. Majmun lojavi!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.