Prozor-Rama: Poništena dozvola za još jednu mini hidroelektranu

Aarhus centar u BiH objavio je kako je poništena okolišna dozvola investitoru ECCO-CRIMA d.o.o. Prozor-Rama za izgradnju i korištenje mHE na rijeci Rami (5 mHE u nizu) mHE Gradina, Modri Vir, Crni most, Gračanica i Marina pećina.

Kako navode, Županijski sud u Sarajevu je utvrdio da je u ovom predmetu nedostajala ocjena provedenih dokaza od strane nadležnog Ministarstva, te da isto nije uvažilo ni primjedbe i sugestije na zahtjev za obnovu okolišne dozvole upućene od strane zainteresirane javnosti.

Dodaju kako Ministarstvo nije obrazložilo zašto smatra da nije obvezna izrada studije o procjeni utjecaja na okoliš za ovih pet malih hidroelektrana.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma je propustilo obvezu adekvatnog informiranja javnosti, obzirom da je dopis za dostavljanje mišljenja upućeno samo Općini Prozor-Rama i županijskom Ministarstvu, a pri tome ne obrazlaže zašto javnost nije bila uključena.

Još jednom smo dokazali da se dozvole za štetne male hidroelektrane izdaju na netransparentan način, što dovodi do devastacije vrijednih prirodnih bogatstava naše zemlje, naveo je Aarhus centar u BiH.

Gradi se 20 novih solarnih elektrana u Hercegovini

(www.jabuka.tv | Foto: Ilustracija/Ramski vjesnik)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.