Norveški veleposlanik posjetio Čitluk

Veleposlanik Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Nj. E. Olav Reinertsen, sa suradnicima, posjetio je u četvrtak općinu Čitluk te se tijekom posjeta susreo s načelnikom općine Čitluk Marinom Radišićem.

Kako je priopćeno iz Općine Čitluk, načelnik Marin Radišić upriličio je prijam kako bi izaslanstvu na čelu s veleposlanikom Reinertsenom poželio dobrodošlicu i kako bi goste upoznao s glavnim obilježjima općine čitluk, aktivnostima jedinice lokalne samouprave, a na poseban način kako bi istaknuo planirane projekte i projekte čija realizacija je u tijeku.

Veleposlanik Kraljevine Norveške u BiH posjetio Široki Brijeg

Tema sastanka bila je i Poslovna asocijacija Norveška – BiH NBBA, čije je osnivanje, po dolasku u Bosnu I Hercegovinu, pokrenuo veleposlanik Reinertsen. NBBA okuplja članice i gospodarstvenike iz oblasti energetike, zelene energije, turizma i drugih sektora te pruža jedinstvenu platformu za povezivanje tvrtki iz Norveške i BiH, što je pogodovalo formiranju partnerstava, suradnje i novih poslovnih prilika.

Čović s Reinertsenom: ŽZH je otvorena za sve potencijalne investicije norveških tvrtki

Zahvaljujući NBBA, Norveška je postala jedan od najvećih investitora u BiH u oblasti zelene energije. Bilateralni odnosi Norveške i BiH, kakvi su njegovani proteklih godina, rezultirali su investicijama norveških tvrtki u BiH.

Cilj NBBA nije samo jačanje bilateralnih i trgovinskih odnosa, već i otvaranje novih radnih mjesta u BiH.

Norveški veleposlanik posjetio širokobriješku softversku tvrtku Neuros

Tijekom posjeta općini Čitluk, u pratnji veleposlanika Reinertsena bila je njegova supruga Gry Reinertsen, članica Odbora NBBA, Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog parka i član Odbora NBBA, viša politička savjetnica Ana Maglajić, savjetnica za biznis Sanela Mujkanović, ekonomska savjetnica Sara Vučetić te asistentica i prevoditeljica Željka Vojinović, stoji na stranicama Općine Čitluk.

(www.jabuka.tv | Foto: Općina Čitluk)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.