Čović s Reinertsenom: ŽZH je otvorena za sve potencijalne investicije norveških tvrtki

Veleposlanik Kraljevine Norveške u BiH, Olav Reinertsen, sa suprugom Gry Reinertsen i suradnicima, posjetio je u utorak Županiju Zapadnohercegovačku.

U dvorani za sastanke Vlade ŽZH tom prigodom je održan službeni prijam i radni sastanak s predsjednikom Vlade ŽZH Predragom Čovićem i suradnicima. Uz predsjednika Čovića, sastanku su nazočili ravnatelj Ureda Vlade ŽZH za europske integracije Ivan Jurilj i predstojnica Ureda predsjednika Iva Milas.

Predsjednik Čović je upoznao goste sa osnovnim podacima o Županiji Zapadnohercegovačkoj, naglasivši kako, prema statističkim podacima, ova Županija spada u najrazvijenije županije u Federaciji BiH. Poseban naglasak stavio je na izvozno orijentirano gospodarstvo u Županiji, kao i pozitivne demografske pokazatelje kao rezultat mjera koje Vlada ŽZH provodi.

Po svom dolasku u Bosnu i Hercegovinu, veleposlanik Reinertsen je pokrenuo osnivanje Poslovne asocijacije Norveška – BiH NBBA. Predstavio je dosadašnje aktivnosti Asocijacije, kao i planove za budućnost.

NBBA okuplja članice i biznismene iz oblasti energetike, zelene energije, turizma i drugih sektora te pruža jedinstvenu platformu za povezivanje tvrtki iz Norveške i BiH, što je pogodovalo formiranju partnerstava, suradnje i novih poslovnih prilika  Zahvaljujući NBBA, Norveška je postala jedan od najvećih investitora u BiH u oblasti zelene energije. Bilateralni odnosi Norveške i BiH, kakvi su njegovani proteklih godina, rezultirali su investicijama norveških tvrtki u BiH. Cilj NBBA nije samo jačanje bilateralnih i trgovinskih odnosa, već i otvaranje novih radnih mjesta u BiH.

Čović je rekao da je Županija Zapadnohercegovačka otvorena za sve potencijalne investicije norveških tvrtki na području ŽZH.

U pratnji veleposlanika Reinertsena bila je njegova supruga Gry Reinertsen, ujedno i članica Odbora NBBA, Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog parka i član Odbora NBBA, viša politička savjetnica Ana Maglajić, savjetnica za biznis Sanela Mujkanović, ekonomska savjetnica Sara Vučetić te asistentica i prevoditeljica Željka Vojinović.

Nakon sastanka u zgradi Vlade ŽZH, izaslanstvo Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH posjetilo je širokobriješke tvrtke TT kabeli d.o.o. i Neuros d.o.o..

(www.jabuka.tv)

3 komentara

 • ZDS i NDH !!!!
  Dolje partija i partijasi HDZ moralne nule ovog našeg jadnog društva..uhljebi
  Svi odose odavde,nepravda
  Sve je degradirano,narod grozan, potkupljiv, rugljiv,a pune crkve… pogotovo partijasi HDZ…
  Znamo svi koliko posten čovjek može imati…kakvi roditelji, takva i djeca..!!
  Zasta se borise nasi branitelji,zasta ?!
  ZDS❤️🇭🇷💙💟

 • Sirokobrijezani nemate vi kapaciteta za suradnju sa Norvezanima…..Zaboravite to i ne sramotite se ….. Mozete samo popiti kavuuuu iiiiii produzite daljeeee …..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.