Pogledajte za koje projekte su gradovi i općine u ŽZH dobili 2,5 milijuna KM

U utorak je u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu upriličeno je potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za sufinanciranje projekata jedinicama lokalne samouprave u ŽZH u ukupnom iznosu od 2.500.000 KM.

Sredstva su raspodijeljena jedinicama lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj u sljedećim iznosima:

Gradu Širokom Brijegu 750.000 KM, i to: 100.000 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Rasno; 100.000 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Gradac; 100.000 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Crnač; 100.000 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste i izgradnji nogostupa u središnjem dijelu Grada; 150.000 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u industrijskoj zoni Knešpolje i 200.000 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Ljubotići.

Ivo Pavković (Foto: Vlada ŽZH)

Gradu Ljubuškom 750.000 KM, i to: 75.000 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Vojnići; 75.000 KM Gradu za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Veljaci; 55.000 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Šipovača; 55.000 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Vašarovići; 100.000,00 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Radišići;

50.000 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Humac; 60.000 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Stubica; 75.000 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Klobuk; 75.000 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Grab; 75.000 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Dole i 55.000 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Vitina.

Vedran Markotić (Foto: Vlada ŽZH)

Općini Grude 500.000 KM, i to: 250.000 KM za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste Ružići – Pogana Vlaka i 250.000 KM Općini Grude za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste Komadovići – Biljuge MZ Dragićina s izmještanjem transportnog vodovoda.

Ljubo Grizelj (Foto: Vlada ŽZH)

Općini Posušje 500.000 KM, i to: 250.000 KM za financijsku pomoć pri postavljanju hibridne trave na stadionu Mokri Dolac; 100.000 KM za financijsku pomoć pri zamjeni poda (parketa) u športskoj dvorani Posušje; 100.000 KM za financijsku pomoć pri asfaltiranju u Ulici kralja Zvonimira; 25.000 KM za financijsku pomoć pri unutarnjem i vanjskom uređenju svlačionica na stadionu Zbornjačka, Rakitno i 25.000 KM za financijsku pomoć pri izgradnji nogostupa u naselju Broćanac.

Ante Begić (Foto: Vlada ŽZH)

Ugovor su potpisali predsjednik Vlade Predrag Čović, gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, načelnik Općine Posušje Ante Begić, načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj, a u ime gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića Ugovor je potpisao Ivo Pavković, pomoćnik gradonačelnika i šef Odsjeka za gospodarstvo.

Potpisivanju ugovora nazočili su i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Daniela Perić, ministar gospodarstva Dario Sesar, ministar unutarnjih poslova Mladen Bebek, ministar pravosuđa i uprave Vjekoslav Lasić, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zvonimir Širić i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Tomislav Pejić, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

700.000 KM za poticanje razvoja gospodarstva u ŽZH

(www.jabuka.tv)

53 komentara

 • Mislite li zakrpiti ove kanale na parkingu na Trgu G Suska, strucnjaci iz vodovoda ostavili i tako stoji mjesec dana kao i rasvijeta koja je jedina ostala ona stara, sramota.

 • Ulazite sad malo u infrastrukturu grada, npr. nogostup u ulici gdje je općina, od adiko banke do mosta, da bude normalne širine. Most zoricevina zaobilaznica, da bude još jedan ulaz i izlaz iz grada, od strane rijeke dvosmjerna do vrtića, a od zgrada nogostup i ogradica. Dvosmjerna od kolodvora do kružnog na pecari. Praviti manje parkinge na više lokacija, kao ispod robne kuće i preko puta županije. Kanite se više sporta i sličnih gluposti.

  • Ovo sto ste nabrojali sve stoji a ja mislim konačno da treba da se očisti korito rijeke od Restorana Borak pa sve do benda,STA bi neku gradovi dali da im teče rjeka kroz centar grada a očito mi smo slijepi i ne znamo kakvo bogatstvo imamo

 • Kada će se urediti parking u Klancu u ul K A Stepinca ili ce se još privatizirati. Ji to u duhu skrbi, obitelji povinuli branitelja???

  • Ako si poginuo ne treba ti.A ako je taj pokojni branitelj imao oca ili mater onda imaju mirovinu itd.Za razliku od tebe i tvojih ,iz rata prije ,obitelji poginulih nisu ni smjeli kazati da su im poginuli nisu dobili nikad ništa nego su zato još i proganjani svi iz te obitelji.Kužiš li ti ista papak jedan .Ti bi oteo jelde ,e dosta je i tebe i takvih.Živio bi od pogibije nekog člana obitelji sto godina .Srami se jado jedan uštogljeni.Tužibabo cvili jer ti si poseban,aahaahaaa.

   • Imanu se poštovati prava branitelna, a ne da bi gi đubre UDBAS ko pričao, sipao sol na rane. Neka te pragi biblijska kletva, Krv poginuli naubojice i takve kao sto di ti izrode.

  • Ahaa znamo te,ćaća ti je kuću sklepa na cesti tj.36 cm od asfalta..pa ti pričaš o uređivanju jelde i cviliš.Koji papak😁

   • Ovaj sto bleboce neki zveznadar lažeš na druge da bi prekrio svoje krimirabote Jucer UDB,as Danas GESTAPOVCAC izrode hrv Naroda,
    Zaputi se jedan dan bos do Medugorja, Svevisnji je milostiv.

 • A autohtoni dio Kočerina više od 30 godina nula ,a tu su prilipci koji jame sve,a Kočerin je ostao cirkus,a ako Široki Brig puni županijski proračun sa 50% ,pa neka mu se vrati barem 40% ,ali tu je 30 %,neki pragmatični likovi koji predstavljaju Široki u ŽZH,o sory,isprika moćni Ljubuški je sve politički potamanio,Široki nema popravni jer je ekonomski ljudski (populacija ) ,budi svoj i neka je po Božjem i pravedno i u priliku

 • Jeli moguce da kocerin nema nista navjeca mjesna zajednica.Ali sve je u redu bolje je sto nema pakuj kofere i bjezi odavde.

 • Ima li itko mrvicu pameti u gradu Širokom Brijegu pa da se napravi rekonstrukcija ceste preko Vagana.
  Ne može se proći od rupa,suženja,uništenog asfalta,a to je jedna od najprometnijih ulica u Širokom Brijegu.Jako puno roditelja dovozi svoju djecu tim putem u vrtić na Puringaju,te u dom Marija Naša Nada.Također je ta prometnica važna i za ljude koji žive na Puringaju,Njivicama,Oklajima kada žele izbjeći centar grada.

  • Pa ako ne smeta onima koji stanuju tamo, vjeruj mi ne smeta ni onima u opcini, neki dan prosao slucajno, nikad vise… nisam znao da je onako, katastrofaaa

 • Kad će pitka voda u Ljuti Dolac,Kraljević davno obećao, Predrag Čović rekao da radi na tome, a nikad ni riječi da se spomene, da se priča na tim sjednicama ,nikad tema dnevnog reda, do kad više

 • A šta je sa najavljenim projektom odavno na Kočerinu,a to je nogostup,rasvjeta i ostale zapreke na msgistralnoj cesti u cc200 metara od kuće Bazina ili Mabić do trgovine Tica ili caffe Krta,to je davno najavljeno,molimo odgovor

 • Tko god s pozicija vlasti svjesno pogoduje sebi i svojima neopravdano, Zašto dolazi j crkvu i glumi poboznog vjernima
  Znade li da Bogu laže?

 • Super uvijek se oduševim kad grad i županija ulažu u naša sela. Tzv.građani su 45 godina su sve džabane dobijali od Juge a zato se u sela nije ni ulagalo dok nije srušena njihova strahovlada!!!

 • A brate i ovo naselje na obilaznici cesti već dvadeset godina ko Bejrut Jeli moguće a ko pripada gradu u njemu ni ceste da valja ni rasvjete a od kanalizacije smrdi nemozes ostat nastranu sve ali ovi mi stvarno nisu jasni bože im oprosti sta rade .bolje bi bilo da šute i rade malo ažurnije nego pričaju a svuda okolo užas

 • Eto za sta drze Kocerin, najvecu MZ u Gradu. E moj Miro, a Kocerin te stvorio, tebe i te oko tebe, nadajuci se boljem prosperitetu. Kako gore netki napisa niste u stanju nogostup kroz mjesto napravit, djeca pješače po cesti do škole. Kad nešto bude bit ce kasno. A MZ očito postoji samo na papiru, a sredstva u proracunu koja su presviđena za MZ ispare na putu do MZ. I kažu mladi odlaze, nije ni čudo pored ovakve vlasti

 • Po kojoj logici Široki i Ljubuški dobiva isto novaca 😇, možda po izdvajanju iz privrede? Pa Široki sam privrjeđuje više nego ostale tri općine zajedno! A jesu nas ušili ljubušaci, al mislim sad i nikad više, sve se nadajuć da će i naši doći do pameti!

 • Zasto isto ljubuskom i sirokom..nd uacuju u proracun 20 posto ovoga sto mi uplatimo.
  Jos imaju veci proracun od Sirokog,na koji nacin ????

 • Nemamo bolnicu ali zato imamo najduže čekanja na preglede u bolnici,što nije ni čudo jer dolazimo iz druge Županije koja nema svoju bolnicu koja nije osigurala jednu i jedinu bolnicu u Županiji,dok druge sve županije imaju barem jednu,ili dvije ili tri bolnice kao HNŽ.Pa moljakaj dole da te prime za 3,4,5 mjeseci ili više,pa kad prikupiš teškom mukom nalaze, oni nemaju uopće smisla i moraš ih ponovo vaditi jer ili si umro ili ozdravio,ili odustao od liječenja.A svi shvatili kako naručivanje funkcionira i da nema smisla ako nije liječenje na vrijeme određeno .

 • Pa gdje je pozitiva,ne vidi se nista dobro,samo ono sto je lose.pa kakvi smo mi to ljudi,i uvjek koferebi odoh,pa hajde vise ko koga zadrzava.sretan put.samo mogu rec da treba bit zadovoljan u duši a ne uvjek napadat i kukat.

 • Kočerin sedamdesetih i osamdesetih cvatao kao mali gradić crkva škola mala ČARŠIJA jedan ljepši malih gradića u bivšoj jugi pričalo se kakoje lijepo uređeno mjesto ko god je prošao kroz kočerin do crkve reko je boljeg mjesta da vidijo nije ali od90 pa ovamo sve više podsjeća na bosnu to jest kasabu 50 godina ali sada ko prolazi kroz bosnu vidi lijepe kuće i okućnice vrtove asbaltirana ceste kao u Evropi znači bosna je napredovala ali kočerinje ostao i dalje mala kasabica ali što je naj žalosnije i 90 posto ljudi ostalo u pameti ko oni ljudi 50 godina prošlog stoljeća pa samo pogledajte središte mjesta DIJE bila pijaca pošta pa to nije počišćeno od znanja imanja zarje teško jedan dan organizovat desetak dečki pa ono lijepo pomesti uskopat aleje za cviće malo cvića posaditi jedino vi nemate spomenik poginulim braniteljima pa koje predsjednik mij zajednice pa KAKOGA nije stid ili je njegov mozak ostao u50 godinama prošlog stoljeća

  • Ali vi imate spomen ploče ćirilici! Tko je kriv što se ulagalo (za koliko pustih novaca) u one rugobe, a ne u bar krpljenje asfalta!? Inače puno kočerinjana znam i svi odreda su okej ljudi, samo im očito politika nije sklona, nažalost.

 • Ovaj što žuga tamo za ulicu K.A.Stepinca .Poznato jei zna se o kome se radi.Samo ti žugaj a ako se bude išta uređivalo ona vaša kuća će se rušit, jer je pola metra od kolovoza, a ne od nogostupa.Silovao si ljude po službama kasnije da ti idu na ruku i da srljaju dalje u kriminal kako bi tebi i vama dali parkinge gdje ne mogu.Kao vi imate poginulog branitelja? Imate, pa šta? Jeli to ulaznica za kriminal i takvo ponašanje jadovi jedni.Imaju i drugi isto poginule pa i prije vas, ljudi šute ,rade i tuguju ,a vi bi samo derali okolo.
  Prošao vlak i ne zaboravi da ćete imati problema ,jer ide tužba za vašu kuću sa zahtjevom da se makne ili rekonstruira tj.otklone nedostaci i stanje na terenu bude sukladno pozitivnim zakonskim propisima i građevinskoj dozvoli ako je imate.Za svakogaje propisano i zna se koliko kuća treba biti udaljena od ceste samo je vaša manje od pola metra od iste.Ušuti više krele, jer da nisi krele pokrio bi se ušima a nebi srao okolo ko tuljan i pisao bezvezarije.A onaj ko ti je dao građevinsku dozvolu (ako ti ju je uopće i dao)je idiot a ni ti nisi ništa bolji.Od sada ću ti svaki put kad prolazim nemilosrdno trubit tako da ćeš imat miran san za ugodan dan.Ćao ucviljeniiii!.

 • Ma nisu oni smiješni nego su pokvareni.Kao da svijet počima i završava s njima.Znaju dobiti posao bez natječaja u općini,znaju lagati,znaju pisat sranja okolo.I imaju petlju pišati po ljudima bzvz.jer kao eto oni su bog i batina.Išš u 3 p.m.ili koliko vas već ima.Nula bodova.

 • Široki Brijeg puno više ostavi u proračun, i od Ljubuškog, Posušja i Gruda. Trebala bi rapodjela po tome ići. ŽZH uvijek optužuje FBiH kako je od nje zakinuta. U ovom slučaju smo mi zakinuti. Čović, Lasić, Pavković šute, širokobrješki kadar.

 • Za 14.21
  Potpuno točno jer to pouzdano znam.Upozorio sam naš kadar u općini ima 15 godina na te stvari ali nikada nitko nije nista poduzeo u tom smislu.Radim u službi koja ima uvida u to točno u jednu marku.Ako se razumiju neka se javno pokaže i obznani B2 obrazac iz kojega se vide uplate po vrsti poreza za svaku općinu u zadnjih 20..30 godina.Ostati ćete šokirani vjerujte mi.Ljubuški je katastrofalan a Široki oduvijek daleko ispred svih.Nije mi jasno zašto se šuti ..jer nas bez razloga deru ko pas mater
  Užas jedan.

 • Za 14.21
  Potpuno točno jer to pouzdano znam.Upozorio sam naš kadar u općini ima 15 godina na te stvari ali nikada nitko nije nista poduzeo u tom smislu.Radim u službi koja ima uvida u to točno u jednu marku.Ako se razumiju neka se javno pokaže i obznani B2 obrazac iz kojega se vide uplate po vrsti poreza za svaku općinu u zadnjih 20..30 godina.Ostati ćete šokirani vjerujte mi.Ljubuški je katastrofalan a Široki oduvijek daleko ispred svih.Nije mi jasno zašto se šuti ..jer nas bez razloga deru ko pas mater
  Užas jedan.
  Takva nebriga,nesposobnost i javašluk ljudi koji bi trebali raditi svoj posao je jednostavno neshvatljiv pa nam je zato Kočerin takav kakav jest..Ljuti Dolac itd.Sram vas moze biti a ako nemate pojma onda se maknite.Kao da vam Ljubuski daje novac,neki Brkić,Luburić,Toni Kraljević ili sada Blagica Leko.To su naši novci idioti jedni i shvatite da nas debelo pljačkaju,prave sebi grad,dobre uvjete za život,dijele štošta ,poticaje itd.
  Vi ste nesposobna bagra.Točka.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.