Veleposlanik Kraljevine Norveške u BiH posjetio Široki Brijeg

Veleposlanik Kraljevine Norveške u BiH Olav Reinertsen posjetio je u utorak Široki Brijeg.

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević tom prigodom je upriličio službeni prijam i radni sastanak. Kako je priopćeno iz Grada Širokog Brijega, uz gradonačelnika Kraljevića sastanku je nazočio i pomoćnik gradonačelnika Dalibor Markić.

Po svom dolasku u Bosnu i Hercegovinu, veleposlanik Reinertsen je pokrenuo osnivanje Poslovne asocijacije Norveška – BiH NBBA. NBBA okuplja članice i gospodarstvenike iz oblasti energetike, zelene energije, turizma i drugih sektora te pruža jedinstvenu platformu za povezivanje tvrtki iz Norveške i BiH, što je pogodovalo formiranju partnerstava, suradnje i novih poslovnih prilika.

Foto: Grad Široki Brijeg

Zahvaljujući NBBA, Norveška je postala jedan od najvećih investitora u BiH u oblasti zelene energije. Bilateralni odnosi Norveške i BiH, kakvi su njegovani proteklih godina, rezultirali su investicijama norveških tvrtki u BiH. Cilj NBBA nije samo jačanje bilateralnih i trgovinskih odnosa, već i otvaranje novih radnih mjesta u BiH.

Tijekom prijema gradonačelnik Kraljević govorio je o Širokom Brijegu, aktivnostima Gradske uprave, projektima koji su u tijeku i koji se planiraju realizirati u budućnosti.

Foto: Grad Široki Brijeg

Veleposlanik Reinertsen predstavio je dosadašnje aktivnosti Asocijacije, kao i planove za budućnost.

U pratnji veleposlanika Reinertsena bila je njegova supruga Gry Reinertsen, ujedno i članica Odbora NBBA, Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog parka i član Odbora NBBA, viša politička savjetnica Ana Maglajić, savjetnica za biznis Sanela Mujkanović, ekonomska savjetnica Sara Vučetić te asistentica i prevoditeljica Željka Vojinović.

Čović s Reinertsenom: ŽZH je otvorena za sve potencijalne investicije norveških tvrtki

(www.jabuka.tv)

15 komentara

 • Biće ljudima sve jasno na prvu.
  Najrupavija i najprljavija kasaba ,a najdeblji načelnik sa vokabularom mmmmm,aaaaa,ooniiiii, te tečnim engleskim, pigmejskim i jesikom beduina sjeverozapadne sahare tj. teritorije i pokreta Polisari.

 • Kako se uspio sporazumjeti s velebnim gradonacelnikom s obzirom da ono sto gradonacelnik govori ne prolazi ni pod hrvatski jezik?

 • Gledaj kakvo je to pisanje tebe u prvom komentaru jeli?Gledaj kakvu kasabu spominjes jeli?Gledaj sta je to kasaba jeli.Gledaj nebi ja sad o toj kasabi jeli,kasaba he kasaba jeli i da nije kasaba jeli nebi ni bila kasaba jeli.Mi smo siroki i idemo na pobjedu jeli.Gledaj Od pocetka iduce sezone jeli napast cemo to prvo mjesto jeli.Nema na cemu hvala vama.
  .

 • Gledaj nebi ja sad o tom Punoposlaniku te Norveske jeli.Kazem Ja punoposlaniku jeli jer je isto i vele i puno jeli.Gledaj sto se tice tog punoposlanika jeli pa vec sam rekao nebi ja sad o tom velepislaniku jeli.Slazem se jeli da treba napasti 1 misto u iducoj sezoni jeli.Napast cemo preko bokova i kroz sredinu jeli. Zivili hvala i vama

 • Pitam ovog u prvom komentaru kakav je kod tebe taj vukovbula.Neka te balek bude.Ajde ti stani pred one neke masine sto snimaju pa da vidim tebe sta ces kazat.Balek neka te bude.Samo izrugivanje a nas gradonacelinik je medju 5 top gradonacelnika.Nije vam niko zelio jamit taj fudbalski klub pa je on mora i to.Ispali bi iz fudbalskog sampinjonata da nije njega.Balek neka te bude.

  • Je.o te balek,turski.
   Jee.o te i taj kako kažeš među top pet gradonačelnika.
   Strvinari jedni korumpirani i nesposobni.
   Kakvim to ti istrumentom mjeriš ko je kakav ,osim lizanjem tuđeg anusa .U ovom slučaju ima čova rupetinu pa možeš danima obilazit i oblizivat.Vodi ga kući kad ti je tako dobar.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.