Turistička delegacija iz Makedonije u posjetu Hercegovini

Makedonska kulturna udruga “Vardar” Mostar u suradnji sa tvrtkama i udrugama iz Hercegovine organizira trodnevni posjet turističkih djelatnika, profesora i studenata iz Makedonije.

U okviru programa za sufinanciranje događaja kod Federalnog ministarstva okoliša i turizma organiziran je turističko-gospodarski posjet prijatelja iz Makedonije.

Program počinje u četvrtak 24.5.2012 u jutarnjim satima posjetom Hercegovine i njezinih turističkih potencijala. Seoski doručak u selu pored Ljubuškog će biti početak trodnevnog obilaska 50 gostiju iz Makedonije. U program je uvršten obilazak Međugorja, Mostara, Blagaja, Počitelja, Vjetrenice i Hutovog blata. Gosti će imati priliku probati gastronomske specijalitete kao i kušati vrhunska vina iz ovog podneblja.

U delegaciji iz Makedonije su vlasnici i uposlenici u nekoliko velikih turističkih agencija, profesori i studenti sa Fakulteta za turizam i ekologiju iz Skopja, kao i TV ekipa specijalizirana za promocije turističkih destinacija.

Pored posjete hercegovačkim turističkim odredištima prvog dana posjete organizirano je i predavanje na temu “Vjerski i sportski turizam” na odsjeku za turizam PMF, Sveučilište Mostar. Očekuju i potpisivanje Ugovora o suradnji fakulteta iz Skopja i Mostara.

Organizaciju ovog događaja od velike važnosti za turističku suradnju Hercegovine i Makedonije organiziran je uz pomoć Federalnog ministarstva okoliša i turizma, te lokalnih poslovnih subjekata (Ceste d.d. Mostar, Katarina d.o.o. Mostar, BH Telecom, HT Eronet) i Udruge STAP iz Ljubuškog.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.