Tribina u Mostaru: Da bismo bili destinacija, moramo ispričati priču

 

Javna panel tribina “Mostar turističko odredište u europskim okvirima – stanje i mogućnosti” održana je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Cilj tribine održane u četvrtak bio je okupiti predstavnike javnog i privatnoga sektora u turizmu kako bi se unaprijedila suradnja na temelju trenutnih međusobnih iskustava, kao i učenje o trendovima i potencijalima na izazovnom europskom tržištu turizma.

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko obratila se nazočnim video linkom. Kazala je kako se nada da će Mostar, nakon što je upisan u listu svjetske baštine, biti obilježen drugim kulturnim i turističkim sadržajima.

Ja kao Mostarka, Hrvatica i vaša zastupnica ovdje u europskom parlamentu, trudim se promovirati i svoj grad i svoju Hercegovinu i Bosnu i Hercegovinu kao i sve njezine prirodne ljepote, kazala je Zovko u svom obraćanju ističući da Bosna i Hercegovina ima takav turistički potencijal da bude jedno kulturno i turističko središte Europske unije.

Direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije Andrija Krešić kazao je da se u turizmu napreduje, ali sporim korakom.

Cilj nam je da imamo turizam, ne ovakav stihijski koji se događa sada u Mostaru i čitavoj Hercegovini, nego da to bude organizirano tako da svatko radi svoj posao i na kraju uzme dio tog kolača koji ostane od turista koji borave na našim prostorima, istaknuo je Krešić.

Ivana Marić, voditeljica Službe za gospodarstvo Grada Mostara kazala je kako je prije desetak godina Mostar brendiran ulaskom na listu svjetske baštine.

Turizam je emocija, jedna vrsta doživljaja i priče. Da bismo bili destinacija moramo ispričati priču. Na koji ćemo način ispričati priču potrebna je velika sinergija svih sudionika – turističke zajednice grada, privatnog sektora, agencija i ostalih, dodala je Marić.

Ravnatelj Ureda za Europske integracije Vlade Zapadnohercegovačke županije Ivan Jurilj naglasio je da je došlo krajnje vrijeme da se krene s brendiranjem i razvojem turizma u Mostaru i Hercegovini i to je jedan sustavan način.

Trebamo napraviti jednu sustavnu priču od toga što želimo napraviti od Mostara i Hercegovine, što želimo da turisti ovdje vide, dodao je Jurilj.

Moderator tribine bio je direktor Korporativnih komunikacija Aluminija d.d. Mostar Darko Juka.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • De ti gospojo Maric, kad se vec nesto pitas j tome gradu, zauzmi se da se skloni ono smece na ulazu u Mostar, Kobilovaca- Zovnica, jer tuda dolaze autobusi iz Medjugorja , j kojima side turisti i snimaju!! Toliko! A o cestam da i ne govorim! De se ti provozaj, polako vozi!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.