Tri predstavnice Širokog Brijega na Europskom karate prvenstvu

Karate klub “Široki” već dugi niz godina sudjeluje na svim velikim karate natjecanjima, poput Svjetskog karate prvenstva, Europskog karate prvenstva i Balkanskog karate prvenstva.

Sam nastup na gore navedenim natjecanjima traži da sportaš bude dio reprezentacije. Da bi ušao u reprezentaciju Republike Hrvatske ili Bosne i Hercegovine, treba osvajati medalje na Izbornim turnirima i Državnim prvenstvima te, ukoliko je u reprezentaciji Republike Hrvatske, nastupiti ispred kluba u Hrvatskoj.

Trenutno na skorašnjem Europskom prvenstvu u karateu koje se održava u Danskoj u Alborgu, Grad Široki Brijeg ima tri predstavnice u kategoriji U21, i to Gabrijelu Begić, Petru Zeljko i Anđelu Soldo.

Da je ovo velika sportska stvar za Grad Široki Brijeg govori činjenica da samo jedan karatist nastupa na Europskom Prvenstvu od Dalmacije do Sv. Roka, a Grad Široki Brijeg ima tri predstavnika.

Gabrijela Begić i Petra Zeljko članice su karate kluba “Široki” i svakodnevno treniraju u klubu, a Petra Zeljko nastupa za Reprezentaciju Republike Hrvatske pa je prijavljena na EP ispred karate kluba Hrvatski Dragovoljac.

Gabrijela Begić je u Reprezentaciji Bosne i Hercegovine i nastupa ispred Karate kluba “Široki”.

Anđela Soldo studira u Mostaru te trenutno trenira u Sveučilišnom karate klubu “Neretva Mostar”.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.