Tri predavanja Dragana Primorca u Mostaru

Sveučilište u Mostaru organizira predavanje prof. dr. Dragana Primorca koje će se održati na Filozofskom fakultetu u srijedu 16. siječnja.

Hrvatski znanstvenik predavanje o temi “Sveučilište u 22. stoljeću” održat će u amfiteatru Sokrat s početkom u 13:00 sati.

Prof. Primorac održat će predavanje i na Pravnom fakultetu istoga dana u 16:00 sati u dvorani I. godine za studente studija Kriminalistike i sigurnosnog menadžmenta pod nazivom “Forenzična DNA analiza – prošlost, sadašnjost i budućnost”. Osim toga, prof. Primorac predavanje o temi “Personalizirana (precizna) medicina: put u medicinu 22. stoljeća” održat će i u Amfiteataru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u četvrtak 17. siječnja u 12:30 sati.

Prof. dr. Dragan Primorac hrvatski je liječnik, pedijatar, genetičar i forenzičar. Profesor je na američkim sveučilištima Penn State University i University of New Haven te medicinskim fakultetima Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Rijeci. Predsjednik je Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sveta Katarina i suosnivač je Sveučilišnog odjela za forenzičke znanosti Sveučilišta u Splitu. Odlukom Senata Sveučilišta Penn State postao je prvi nositelj titule “Global Penn State Ambassador” u povijesti toga Sveučilišta.

Suosnivač je Medicinskog fakulteta Medical School Regiomed u Bavarskoj, gdje obnaša dužnost prodekana za međunarodnu suradnju. Trenutno obnaša dužnost predsjedatelja Odbora za međunarodne odnose Američke Akademije za forenzičke znanosti i predsjednika jednog od najuglednijih međunarodnih znanstvenih društava iz područja forenzičke i kliničke genetike “International Society of Applied Biological Science” u čijem radu sudjeluje i četvoro dobitnika Nobelove nagrade.

Godine 2016. imenovan je profesorom na Xi’an Jiaotong University, College of Medicine and Forensics u Kini. Predsjednik je Hrvatskog društva za humanu genetiku i Hrvatskog klastera konkurentnosti za personaliziranu medicinu.

Izjave za medije bit će upriličene na Filozofskom fakultetu 16. siječnja u 12:50 sati, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.