HRS zbog “Mreže” prijavio FTV – Jabuka.tv

HRS zbog “Mreže” prijavio FTV

Hrvatska republikanska stranka u utorak je uputila prijavu RAK-u u kojoj traži od ove agencije postupanje u skladu sa svojim ovlastima i određivanje odgovarajućih kazni Federalnoj TV zbog pristranog izvješćivanja i poticanja na mržnju u emisiji “Mreža” emitiranoj 14. siječnja 2019.

Njihovo priopćenje u vezi s ovim događajem prenosimo u cijelosti:

Više je deplasirano i govoriti o tome kako je FTV kao dio javnog RTV servisa u biti propagandistički instrument u rukama bošnjačke političke oligarhije. Međutim, uvijek nas dodatno neugodno iznenadi razina neprofesionalizma i pristranosti urednika i autora te tv kuće. Emisija “Mreža” Federalne televizije emitirana 14. 01. 2019. pokazuje da tom neprofesionalizmu jednostavno nema kraja. Emisija je posvećena u potpunosti ratnohuškačkom ocrnjivanju hrvatske i srpske politike kao destabilizirajućim faktorima i prikazivanju bošnjačke politike kao jedine ultimativno pravedne i valjane, i to utjelovljene u Šefiku Džaferoviću i efendiji Mustafi Ceriću kao moralnim vertikalama.

“Sporazum Čović – Dodik kao nastavak politike 90ih i sporazuma Milošević – Tuđman”, “teritorijalni apetiti susjeda ne jenjavaju”, “ratni planovi se planiraju realizirati u miru”, itd. su samo dio uredničkih stavova koji se mimo svih profesionalnih kodeksa proturaju kao činjenice. Sve to uz zvuke dramatične glazbe i fotografije Miloševića/Tuđmana, Karadžića/Bobana. Nakon emisije kod gledatelja koji nema pojma o povijesti i odnosima u BiH stvara se dojam kako su Srbi separatistička krvoločna stvorenja, a Hrvati izdajnici koji ne prežu od protjerivanja i ubijanja svog naroda samo da ostvare svoje političke vizije o entitetu.

Po urednicima FTV-a sve što se danas događa u BiH je nastavak razgovora Milošević – Tuđman, a zaboraviše razgovore Zulfikarpašić/Filipović – Karadžić/Koljević iz lipnja 1991. ili Izetbegović/Krajišnik iz rujna 1993. Deklaracija Izetbegovića i Krajišnika iz 1993. je jedini dokument kojeg je otac bošnjačke domovine uistinu poštovao i prvi put pristao na srpsku emancipaciju u BiH.

Vrh licemjerstva i laži FTV-a je stav po kojem je 200.000 Hrvata iz RS-a protjerano, a da su se Hrvati iz Središnje Bosne i drugih krajeva sami potjerali sa svojih ognjišta i da je za to odgovorna genocidna UZP politika. Hrvati se etnički samo-očistili, a Bošnjaci kao najmnogobrojniji narod su, po autorima Mreže, najveće žrtve i jednih i drugih. Što kaže Agencija za statistiku?

Statistika naselja koja su promijenila nacionalnu strukturu, u odnosu na 1991., po entitetima izgleda ovako: u Federaciji 252 srpskih, a 93 hrvatska naselja je postalo bošnjačkim, dok je 30 bošnjačkih, a 33 srpska postala hrvatskim, dok niti jedno naselje nije postalo srpsko; u RS-u 182 bošnjačkih, a 61 hrvatska naselja su postala srpskim, dok je 7 srpskih i 5 hrvatskih postalo bošnjačkim naseljima. Ovi podaci dokazuju drugačiju sliku od one koju FTV promovira, a to je da 357 naselja u BiH ratnim djelovanjem, što u ratu, što u miru, postalo je većinski bošnjačkom, 243 srpskom, a 63 hrvatskom sredinom. Dakle, krvoločni Srbi i genocidni Hrvati svojim ratnim djelovanjem nisu zajedno „etnički očistili“ naselja kao njihovi federalni i državni partneri.

Zašto ovo iznosimo? Urednici i novinari FTV-a, ukoliko žele objektivno i profesionalno raditi svoj posao, onda svoje tvrdnje moraju potkrijepiti, a ne arbitrarne stavove nuditi pod činjenicama, otvoreno se stavljajući na stranu bošnjačke političke elite. Koliko to patološki daleko ide ponajbolje je pokazao prilog o pravoslavnoj crkvi kao utjelovljenju i glavnim nositeljima zločinačko separatističke politike, na koju jedino islamska zajednica može i mora dati valjan odgovor u cilju zaštite BiH kao države.

Smatramo kako je RAK, na čelu sa Vijećem agencije moralo po dužnosti djelovati ne samo u ovom slučaju, nego i ranije, budući da je pristranost i neprofesionalizam Federalne TV postao pravilom. Budući da je reakcija izostala, uputili smo prijavu. Uz to, na kraju pozivamo HDZ BiH da prije nego što optuže sarajevske medije za širenje mržnje, priupitaju svoje ljude po institucijama, poput Zorana Tomića i Nine Ćorića koji sjede u Vijeću RAK-a, što su uradili po tom pitanju. Upravna vijeća su i obveze, nisu samo novčane naknade za (ne)rad, navode iz HRS-a.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Vidi .imamo mi svoje u Rak -a,Ćorić i Tomic,imamo da uhljebe al na plaći,pa ima li igdje i jedan Hrvat da je nacionalno osvješten i da radi za svoj narod!

  • Dobrovoljno se javljam da na Fatimi Tv ja seljak javno kazem sve sto nase vodje ne smiju!Zasto?Zato sto jesam Hrvat i na to sam ponosan,zato sto volim tu napacenu Hrvatsku grudu bez ikakvog interesa,volim je iz srca iskreno!Zato sto je kunem se nikad ne bih prodao ni cetnicima ni balijama,jer oni nemaju tih novacai nikad nece ni imati!Ako vec nemata obraza srama i morala,stanite malo s prodajom nacionalnih interesa i svoje zemlje u ime toliko mladih zivota sto padose zanju!A ova dvojica sto sjede oato su prodane duse postavljene da sute i ubiru toike novce!SRAMOTA!

  • Pa sve će to Toma Ševin i ovi ostali poslanici iz ŽZH srediti u Sarajevu. Tko uostalom i gleda tu tzv. FTV? Gledaju je islamisti i oni će svakako mrziti sve Hrvate i Srbe i ovaqko i onako. Pa šta?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.