Tri Duvanjke pojačale ŽNK Široki Brijeg

Primarni cilj ŽNK Široki Brijeg u novoj sezoni 1. ženske lige FBiH bit će osvajanje naslova prvaka i plasman u najviši rang ženskog nogometa u BiH, sukus je današnje konferencije za medije na kojoj su predstavljena tri pojačanja federalnog prvoligaša s Pecare.

Naime, u press salonu na Pecari predstavljene su Marija Perić, Ivana Grgić i Marija Radoš, dosadašnje igračice ŽNK Tomislav iz Tomislavgrada, koje će zaoštriti konkurenciju u ekipi trenera Ivana Kvesića.

„Pomno smo pratili igre naših novih igračica i odlučili se na njihov angažman. One će sigurno pojačati našu ekipu uoči nove sezone u kojoj nam je cilj osvajanje naslova i plasman u Premijer ligu BiH“, rekao je trener Ivan Kvesić pred okupljenim novinarima te dodao kako ŽNK Široki Brijeg u angažmanu novih igračica slijedi filozofiju svojih muških kolega iz NK Široki Brijeg.

„Pored toga što je riječ o kvalitetnim igračicama koje vole i žive nogomet, drago nam je što su i Marija Perić, Ivana Grgić i Marija Radoš karakterne ponizne i prave osobe. To je filozofija koju slijedimo od naših muških kolega i provjerena formula koja doprinosi zajedništvu i kvaliteti odnosa unutar ekipe“, dodao je Kvesić.

Marija Radoš, U-19 reprezentativka Bosne i Hercegovine, igra na poziciji stopera, a na Pecaru stiže iz kampa Bayera iz Leverkusena u kojem je imala priliku steći dodatno nogometno iskustvo.

„Zahvalna sam rukovodstvu ŽNK Široki Brijeg koji je prepoznao moje igre i angažirao me u svoje redove. Nadam se kako ćemo se uklopiti u novu ekipu i pomoći im u osvajanju naslova prvaka i plasmanu u Premijer ligu BiH“, istaknula je Radoš te naglasila kako se nada da će joj iskustvo boravka u kampu Bayera biti od velike koristi u doprinosu svojoj novoj ekipi.

„Došla sam pomoći ekipi u borbi za naslov prvaka. Nove suigračice odlično poznajem i vjerujem kako ćemo zajedničkim snagama uspjeti ostvariti svoj cilj“, rekla je Marija Perić, vrsna napadačica koja je u prošloj sezoni u četiri utakmice postigla nevjerojatnih 15 pogodaka.

„Savršeno poznajem ekipu i vjerujem u naš zajednički uspjeh. U novoj sezoni očekujem i osobni i napredak cijele ekipe. Zanima nas samo naslov prvaka“, poručila je Ivana Grgić, fizički superiorna igračica koja igra na lijevom boku.

Trener Kvesić je na kraju izrazio zahvalu rukovodstvu ŽNK Tomislav i njihovom treneru Josipu Kovačeviću koji je u proteklom razdoblju radio s ovim igračicama te im obećao pomoć u njihovoj borbi za ostanak u ligi.

„Tako je to u nogometu, mi smo se pojačali angažmanom ovih igračica, ali smo oslabili naše sportske prijatelje iz Tomislavgrada. No, mi ćemo nastojati našu suradnju s njima nastaviti kroz ustupanje igračica koje imaju manju minutažu u našoj ekipi“, poručio je Kvesić.

Pripreme ŽNK Široki Brijeg počinju 03. kolovoza 2017. godine u klupskom kampu „Musa-Karačić“ na Blatu i do tada će biti kompletiran igrački kadar za novu sezonu. Točno mjesec dana kasnije, u generalci pred novu sezonu, na Pecari će ugostiti ŽNK Dinamo iz Zagreba, priopćeno je iz ŽNK Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.