Trenerica savjetuje: Ako radite od kuće, obavezno trenirajte, i 10 minuta je korisno – Jabuka.tv

Trenerica savjetuje: Ako radite od kuće, obavezno trenirajte, i 10 minuta je korisno

Iako fitness centri još uvijek nisu službeno zatvorili svoja vrata, zbog koronavirusa mnogi ljudi odlučuju pauzirati treninge kako se ne bi izlagali opasnosti.

Nekima je ipak teško potpuno prestati s treniranjem, ali pronaći motivaciju da vježbaju kod kuće im je još teže.

S obzirom na to da se radi od kuće, bilo bi dobro da imate barem nekakvu fizičku aktivnost tijekom dana, a idealni odabir je tjelovježba u svoja četiri zida.

Trenerica Colleen Conlon (27) za New York Post kaže: Rad od kuće može stvoriti još više stresa i tenzija, a čak i kratka tjelovježba podići će razinu vaše energije, otkloniti stres i popraviti raspoloženje.

Kućni trening uopće ne mora biti tolika tlaka pogotovo danas kada postoji bezbroj aplikacija i YouTube videa koji vam do detalja pokazuju kako izvoditi koju vježbu.

Uz savjete trenera olakšajte si vježbanje u svoja četiri zida.

Pospremite nered

Prvi je korak pospremanje prostorije u kojoj ćete vježbati. Maknite svu odjeću i stvari koje su oko vas kako biste imali dovoljno prostora za pravilno izvođenje vježbi.

Otvorite prozor

Svjež zrak pomaže vam da se razbudite i pripremite za vježbanje, a ako je vani jako hladno, u sobu možete postaviti difuzor s eukaliptusom ili pepermintom.

Fokusirajte se

I najmanje vježbe računaju se ako ste fokusirani, a čučnjeve možete raditi bilo gdje. Intenzivan trening od 10 minuta može biti jako koristan, prenosi Večernji.hr.

Odmorite se

Ipak, nemojte se forsirati, ako se ne osjećate dovoljno dobro i raspoloženo za trening, pokušajte se zagrijati i natjerati da počnete a vježbanjem, ali ako nakon 5 do 10 minuta i dalje ne osjećate volju za treningom, odmorite se i preskočite ga.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.