Traže se medicinari za rad u Njemačkoj

Agencija za rad i zapošljavanje BiH na svojoj stranici obavještava sve zainteresirane za realizaciju Triple Win projekta – zapošljavanje radnika za zdravstvenu njegu u SR Njemačkoj da će se novi krug intervjua održati u razdoblju od 26. do 30. rujna 2016. godine, a rok za prijave je 14. rujan 2016. godine.

Na poziv za intervjue mogu se prijaviti medicinske sestre/tehničari ili pedijatrijske sestre/tehničari.
Radno iskustvo nije neophodno, ali su pripravnički staž i položen stručni ispit obavezni. Kandidati sa završenim obrazovanjem u drugim državama bivše Jugoslavije nakon 1991. godine treba da prilože i rješenje o priznavanju strane diplome, koje donose nadležna ministarstva u Bosni i Hercegovini, piše Akta.ba.

Cilj intervjua je da se utvrde osobne, stručne i jezičke kvalifikacije kandidata. Ukoliko je kandidat uspješan, projekt Triple Win će omogućiti će mu se besplatan tečaj njemačkog jezika, uključujući i modul „Njega“, tečaj stručne spreme, podršku pri integraciji u Njemačkoj tijekom prve godine rada I druge pogodnosti.

Triple win je projekt kojeg Agencija za rad i zapošljavanje BiH provodi u suradnji sa Centralom za rad sa strancima i stručno posredovanje (Zentrale Auslands-und Fachvermittlung – ZAV) u SR Njemačkoj, te GIZ – Deutche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit, a u okviru suradnje sa Saveznom agencijom za rad (BA).

Cilj projekta je posredovanje pri zapošljavanju medicinskog osoblja iz Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj.

Sve prijave se mogu podnijeti u nadležnim službama za zapošljavanje ili u Agenciji za rad i zapošljavanje BiH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: