Tomislavgrad priprema proslavu 1100. obljetnice krunidbe kralja Tomislava

U Tomislavgradu je u četvrtak održan sastanak članova organizacijskoga odbora proslave 1100. obljetnice hrvatskoga kraljevstva i krunidbe kralja Tomislava i predstavnika Hrvatskoga narodnoga kazališta iz Zagreba te HNK Mostar.

Sastanku je nazočio i predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran uz čiju potporu i inicijativu je u Hrvatskom saboru na zadnjoj sjednici, prije raspuštanja, jednoglasno usvojena Odluka o proglašenju 2025. godine „Godinom obilježavanja 1100. obljetnice hrvatskoga kraljevstva.“

Razgovaralo se konkretno o praizvedbi oratorija: “Krunidba kralja Tomislava”, za koji je libreto napisao Miro Gavran, a glazbu Darko Domitrović.

Budući je riječ o jako zahtjevnom i skupom projektu, u koji bi bilo uključeno jako puno sudionika, izradit će se će točna analiza i procjena troškova nakon čega će biti održan još jedan sastanak na kojemu će se donijeti konačna odluka o mogućem održavanju oratorija u Tomislavgradu 2025. godine, u povodu obilježavanja ove vrijedne obljetnice.

Nakon sastanaka u zgradi Općine Tomislavgrad organiziran je posjet mogućim lokacijama održavanja oratorija: prostor ispred spomen bazilike i Gradska sportska dvorana (u slučaju lošega vremena budući je u pitanju skupa oprema i rekviziti).

Buntić: Tomislavgrad želi snažno ući u segment turizma

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.