Todorić optužuje Vladu da je širenjem glasina oštetila Agrokor: “Evo što se događa kada država napadne poduzetnika!”

Bivši čelnik Agrokora Ivica Todorić na danas najpopularnijem hrvatskom blogu objavio je tijekom noći novi post pod naslovom “Šta se događa kada država napadne poduzetnika”. U njemu Vladu sumnjiči za “širenje dezinformacija i glasina”, kojima je kako tvrdi oštetila Agrokor i poslovanje.

– Od početka medijskih i političkih napada Vlade RH na Agrokor, kompanija je izgubila značajan dio vrijednosti – piše na blogu, a u nastavku prenosimo cijelu objavu:

– Agrokor se u cijelom periodu svojeg poslovanja od 1989., zbog snažnog razvoja, susretao s raznim poslovnim izazovima, no oni su se uvijek rješavali. Krajem 2016. i početkom 2017. godine, Agrokor u potpunosti ostvaruje budgete i očekuje odličnu poslovnu godinu. Negdje u to vrijeme, unatoč održivosti poslovnog modela Agrokora, Vlada Republike Hrvatske odlučuje steći kontrolu nad Agrokorom kroz pripremljen manevar, piše Jutarnji.hr.

Vlada taj naum ostvaruje ciljanim širenjem dezinformacija i glasina. Kroz izravnu političku intervenciju Agrokor je kritično destabiliziran na početku 2017. godine. To je ključni poslovni događaj i ključno vrijeme u kojem će se analiziranjem rasvijetliti što se sa Agrokorom dogodilo i tko je za to stvarni krivac.

Iznosim činjenice o financijskoj situaciji u kompaniji kako bih ukazao na događaje koji su je dramatično promijenili.

Svaka uzbunjujuća, naročito ako je dezinformirajuća, netočna i tendenciozna, izjava vladinih dužnosnika uvelike utječe na burze, investitore i dobavljače. Upravo je to neodgovorna politika učinila Agrokoru. Kako bih to dokazao, objavljujem i podatke o nekonsolidiranim prihodima od prodaje u kumulativu, te dio prezentacije koju je Martina Dalić predstavila Vladi.

Tabela 1. Nekonsolidirani prihodi od prodaje kumulativ Agrokora

Prezentacija Martine Dalić Vladi Republike Hrvatske u kojoj je jasno vidljiv drastični pad stanja zaliha od početka orkestriranog napada na Agrokor.

Zagreb 19.07.2017.

Popis dobavljača sa sastanaka 27.3.2017. u Konzumu na kojem su dobavljači podržali moju upravu Agrokora:

Kraš, Franck , AWT , Atlantic , Dukat , Vindija , TDR , Pet prom , Agrofructus , Mlinar , Zagrebačka pivovara, Unex , Podravka , Saponia, Granolio, Perutnina, Coca Cola, Karlovačka pivovara, Viro, Žito, Ricardo, Kutjevo, Alca, Pliva, Medika…

Svim dobavljačima Agrokora i ovim putem želim posebno zahvaliti za sve godine uspješne suradnje uz zaposlenike Agrokora, oni su cijelo vrijeme bili motor rasta i uspjeha kompanije. Iskreno Vam hvala.

Od početka medijskih i političkih napada Vlade RH na Agrokor, kompanija je izgubila značajan dio vrijednosti. Ministrica Dalić trebala bi znati da svaka informacija o tržišnoj poziciji, proizvodnji, rastu ili padu može utjecati na tržišnu vrijednost tvrtke. Nakon nezapamćenog sinkroniziranog napada najviših dužnosnika Vlade i orkestrirane medijske hajke na management kompanije pravo je čudo da je od Agrokora ostala ikakva vrijednost – stoji u objavi od 29. rujna.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: