Tko najviše koristi filtere?

Rakuten Viber, globalni lider u privatnoj i sigurnoj razmjeni poruka te glasovnoj komunikaciji, objavio je rezultate analize korištenja Viber Lenses (filtera) otkako je ta značajka pokrenuta u partnerstvu sa Snapchatom u lipnju ove godine te lansirana u pojedinim regijama diljem svijeta.

Trenutačno je više od 7,3 milijuna korisnika koristilo filtere za slike, videozapise ili GIF-ove, a u aplikaciji je napravljeno više od 50 milijuna snimaka.

Prema podacima, tijekom 2021. godine, žene su koristile filtere puno više o muškaraca – čak 46 % mjesečno aktivnih korisnika Vibera (MAU) i 56 % korisnika Lenses su žene.

Neznatno je veća i vjerojatnost da će žene više koristiti filtere – 59 % žena koje koriste filtere će snimiti zapis o tome putem fotografije ili videa, a 30 % njih će tu snimku i poslati. S druge strane, 55 % muškaraca koji koriste filtere će se snimiti putem fotografije i videa, a samo 27 % njih će ih i poslati.

Koji su filteri bili najviše korišteni? Prema podacima, filter ”Cartoon Face” s kojim dobijete velike oči i dug jezik – bio je najpopularniji. Modni časopisi su ove godine promovirali crvenu boju kose kao najtrendi boju za 2021., a taj se trend prelio i na AR filtere, budući da je “Red Head” – filter s kojim korisnik ima dugu, crvenu kosu – bio drugi najpopularniji filter na Viberu. Na trećem mjestu je filter “Halloween Elements”, s kojim korisnici mogu staviti strašnu masku na lice. ”Tiger Lenses” filter kreiran je zajedno s Svjetskim fondom za divlje životinje (WWF) te je bio iznimno popularan.

Podaci su pokazali da korisnici u dobnoj skupini od 30 do 40 godina najviše uživaju u korištenju AR filtera te čine najveći segment korisnika Viber Lenses (čak 23 %), a slijede ih korisnici u dobnoj skupini 40 – 60 (18 %). Korisnici mlađi od 17 godina predstavljali su 13 % korisnika Lenses.

Povodom blagdana Viber je lansirao i posebne blagdanske filtere kako bi vam uljepšao nadolazeće razdoblje. Pokrenite ih otvaranjem kamere u bilo kojem chatu i dodirom na ikonu duha te se zabavite s filterima koji u sebi imaju saonice, jelene i ledene kraljice.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.