Ivan Ćorluka: Smrzavali smo se, ali je predobar osjećaj znati da smo pomogli

Do nedjelje 19. prosinca u Grudama je trajala humanitarna akcija ”Božić Svima”.

Četiri večeri je trajao advent tijekom kojeg su brojni grudski volonteri uz pomoć svojih sugrađana skupljali prihode i namirnice koje će dobiti 80-ak grudskih obitelji već treću godinu zaredom.

Grudjani su tako tijekom ove akcije skupili 28.351 KM.

Cijela akcija koncipirana je na volonterskoj bazi, pa su tako i pravili kućice, čistili Park, kuhali, pekli, smrzavali se i ne spavali ovih dana, a sve to kako bi napravili Advent kako bi pomogli ljudima kojima je pomoć najpotrebnija. A te će ljude upravo ti volonteri s velikim paketima hrane posjetiti ovih dana.

Tako je za portal Jabuka.tv svoje dojmove prenio jedan od organizatora – Ivan Ćorluka, koji je i ove godine ostao oduševljen.

Iskreno nismo očekivali ovakav velik odaziv, nadali smo se da ćemo prestići cifre prikupljenoga novca prethodnih godina, ali nismo mislili da će to biti ovakav odaziv, stvarno nevjerojatno

Volonterima ovaj advent nije trajao samo ta četiri dana, nego su puno prije toga započeli s radom, i dalje ga obavljaju iako je u nedjelju 19. prosinca završio program “Božić svima”.

Pa ovo je trajalo barem 4 dana prije početka, zatim 4 dana adventa i sad 4 dana nakon imamo obaveza… Dakle radilo se po cijele dane i sve volonterski, namučili smo se, teško je bilo, bilo je hladnih dana i još hladnijih večeriju. Ipak, kad opet znamo da će netko od naše akcije imati ljepši Božić sve se zaboravi, i umor i hladnoća i neispavanost a na kraju i sami smo odlučili pomoći drugima.

U Grudama završena humanitarna akcija ”Božić svima”

Mogu vam reći da je bio predobar osjećaj kad smo vidjeli konačnu cifru, jer stvarno se može pomoći ljudima kojima je baš potrebno i nadamo se da dogodine ovaj događaj dižemo na još veći nivo.

Za kraj se zahvaljuje svima koji su na bilo kakav način pomogli ovom adventu.

Ovim putem bi se zahvalio svima dragim ljudima koji su nam pomogli, koji su došli na advent, družili se, pjevali, smrzavali se s nama ova četiri dana, rekao je Ivan Ćorluka za portal Jabuka.tv.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.