Vegani u BiH kampanjom udarili po Božiću, a muslimanima se ispričavali

U 16 gradova u BiH osvanuli su jumbo plakati veganske kampanje ”Anonimna majka” čiji je organizator Udruga vegana i veganki BiH.

Nije problem izraziti svoje stavove, mi smo demokratska država (valjda), no problem je kada ovim plakatima udaraju na religiju.

Ova sarajevska udruga pokrenula je kampanju ”Anonimne majke” desetak dana prije Kurban Bajrama u srpnju ove godine. Plakatima ovce i janjeta s porukom ”Ne želim da moja beba ide na ražanj” htjeli su podići svijest o ubijanju životinja (ovnova) netom pred muslimanski blagdan.

Ipak, vegani nisu imali hrabrosti spomenuti ni B od Bajrama, no muslimani u BiH su očito shvatili poruku i našli se uvrijeđenima. Uslijedilo je javno ispričavanje Udruge VIVA BiH tu su se pravdali kako se u našem društvu kurban kolje u svakoj prilici, za bilo koji praznik, rođendan, položen ispit i slično.

Pa evo sad zamislite studenta politologije koji je položio ”Međunarodnu politiku i diplomaciju 2. dio” i kako ga roditelji kući s dočekaju s ispečenim janjetom. Smiješno i prozirno izvlačenje od strane vegana, zar ne?

I stiglo je vrijeme za novu kampanju koju su pokrenuli 13. prosinca, upravo u vrijeme Došašća pred katolički Božić, ali i pravoslavni koji se slavi početkom 2022. godine.

Ovog puta osokoljeni vegani spomenuli su Božić na svojim plakatima.

”Želimo da smo i naredni Božić zajedno”, anonimna majka svinja, stoji na plakatima uz fotografiju svinje i praseta.

Još zanimljivije je da je nova kampanja pod nazivom “Novogodišnji praznici i bol anonimne majke svinje” lansirana većinom u gradovima s dominantnim katoličkim i pravoslavnim stanovništvom poput Posušja, Gruda, Čapljine, Livna, Tomislavgrada, Kupresa, Mostara, Banja Luke, Istočnog Sarajeva, Gradiške, Prijedora, Doboja i Bijeljine.

Preostala tri grada su ubacili vjerojatno reda radi: Sarajevo i Tuzla, a Jablanicu jer se nalazi na jednoj od najfrekvetnijih magistralnih cesta u državi.

Građanska hrabrost se opet pokazuje protiv malobrojnijih.

Svjež apsurd imali smo baš u isto vrijeme kad je pokrenuta veganska kampanja. Sjećate se da je gradonačelnica ”multi-kulti” Sarajeva Benjamina Karić čestitala KALENDAR umjesto Božića?

Sapienti sat.

Gradonačelnica Sarajeva okićenim borom zaželjela “bolji i ljepši kalendar”

(www.jabuka.tv)32 komentara

 • Čemu se čudimo? Sve otvorenije se u BiH prijeti i protestira na sami spomen islama, a kamoli da se kaže nešto protiv,ma koliko god to bilo konstruktivno.
  Pitanje je dana ksda će njihov fundamentalizMi fanatizam pokazati pravo lice.
  Građanska! Aha. Malo morgen.

 • Pa dragi puče, u DM i ostale trgovine koje prodaju slična travnata sr..a, pozovite na bojkot kupovine tih go..na, snimite i proslijedite na portale i društvene mreže i čekajte reakcije.

 • Pa ako vegani žele sledeći Božić dočekat zajedno sa gudinima treba to poštovati i omogučiti im da ga i dočekaju skupa. U kobasici😂😂

 • Bosnjacka Sarajevska svita ce izmisliti i udrugu marsovaca ako ce biti protiv hrvata katolika. Dobro doce i kurban Bajram pa cemo vidjeti ima li ovih vegana zivih i oce li na dzambo plakatama biti janjci i ovnovi. Sve je ovo otislo toliko predaleko da je pitanje suzivota postalo upitno. Tolika zelja za dominacijom nad drugim a nepotrebna. Koji je konscni cilj bosnjaka znacemo jakp brzo. Svaciji praznik se treba postovati, uvazavati kao i obicaji tih naroda… Tu nema nista sporno i lose…

  • Halo ti iznad..kakvi janjci i ovce? Ici ce im ista slika i tekst,Bajram, jer osobno znam njih tisuce sto marišu slaninu.Dakle gudin na sliku.Točka.

 • Cilj ovoga je bilo narugati se kršćanima a ne nekakvo veganstvo.
  Ali neka oni ovo stave na svaku svoju bogomolju raketnog oblika jer su kao narod nastao tako kako je nastao potpuno pukli.

 • Veganski glupani misle da trava nije živo biće da nema roditelje… Vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu. Oni su kao napredni i vole planetu pgotovo kad stižu donacije iz proračuna i inozemstva a glavna im je agenda napadati kršćanstvo na perfirne načine.

  • 8:30
   Glupan je onaj tko vrijeđa drugoga.Vegani i jesu napredni.Planetu smo već uništili.Mislimo samo na sebe a ne buduće generacije.Čovjek je najveće zlo na Zemlji.

   • Vegani napredni to su oni koji ne jedu jaja i ne piju mlijeko. Pa jbm kokoš mora sniti jaja, i kravu moraš pomust. A što se planete tiče, ti, a i vegani pretpostavljam ne koristite automobil ili javni prijevoz, svugdje jeli pješke ideš.

    • 10:16
     Idem autom gdje moram a ne kao neki tri koraka ima a ide s autom.Mlijeko uopće nije potrebno ljudskom organizmu,dapače,šteti mu!

 • Misle ove osmanlije da smo mi ovamo retardirani pa stavljaju ovakva sranja za Božic pod krinkom vegana.Halo jeste li vi potpuno poludili kao narod pa nas perfidno upoređujete sa svinjama?
  Samo da znate da i mi imamo par tih vegana i da ce ista slika ici kad vama bude Bajram..Bas ista samo ce riječ “Bozic” biti zamjenjena sa “Bajram”.
  I da ,necemo se nikome ispričavat j… li vam p.. m….
  Koji ste vi ološ postali to nema u 3 pm.

 • šta lipe trave unište ovi vegani i neka nastave jesti a mi koji volimo meso jesti neka nam ne nameću svoje stavove neka jedu i go..a to je njihova stvar što će raditi koliko unište zelenila za to nam se i ozon širi treba im zabraniti da jedu zelenilo

 • Kako koristite priliku da zavade narode. Tražite počinitelje a ne uvijek koristiti priliku da udarate po drugoj vjeri. Jedite govna skupa sa veganima. Ovo vam je prilika da opet udarate po muslimanima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.