Tko je tu lud?! I samo s djecom su i dalje bolji od našeg prvaka

Prošle je godine trener košarkaša Širokog Ivan Velić prilikom gostovanja u Draženovu domu rekao: “Nadam se kako nas i vi ovdje smatrate sastavnim dijelom hrvatskoga košarkaškoga korpusa, kao što se mi ondje smatramo dijelom toga korpusa”.

Iako je Široki u drugoj državi, koja će od nas uskoro biti odijeljena i šengenskom granicom, veze toga kluba s Hrvatskom prečvrste su da ih ne bismo smatrali… Osim toga, ako ih “prisvojimo”, bit će nas valjda malo manje sram zbog dometa naših klubova u regiji. Široki tradicionalno uzima pojačanja iz Hrvatske, a mladi igrači Širokog tradicionalno se opredjeljuju za hrvatsko sportsko državljanstvo i igraju za naše nacionalne selekcije. Istim načinom rada ove je sezone Široki konceptom nadmašio cijelu hrvatsku košarku i pokazao se lucidnijim od svih ostalih. Završio je regionalnu ligu na petome mjestu, koje ga vodi u Eurocup, ispod Cedevite, ali iznad još aktualnog prvaka Hrvatske Zagreba te iznad Cibone, kojoj je nekad bio samo poligon za razvoj talenata.

U regionalnoj ligi iza sebe su ostavili aktualnog prvaka Hrvatske Zagreb i Cibonu. A prosjek godina im je 22…

U rosteru Širokog ove sezone je deset hrvatskih igrača, dva igrača iz BiH i jedan Amerikanac, imaju samo tri igrača starija od 23 godine, a prosječna dob momčadi je 22 godine. U sva tri hrvatska regionalna ligaša igraju ukupno četiri igrača do 23 godine – Bilan, Zubčić, Marčinković i Šarić. Nema smisla izdvajati uloge Junakovića i Mustapića u onoj pobjedi Cedevite nad Cibonom jer je to bio samo izdvojeni incident i izuzetak koji potrđuje pravilo. A traženje odgovora na logično pitanje tko je u ovoj priči lud – prepuštam čitateljima.

(24sata.hr)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.