Željko Komšić podnio ostavku na sve funkcije u SDP-U!

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je u 15 sati podnio ostavku na sve funkcije u Socijaldemokratskoj partiji.

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić podnio je neopozivu ostavku na sve stranačke dužnosti u SDP-u. Komšić je danas u 15 sati poslao službeni fax na tri adrese.

O ostavci je obavijestio predsjednika Glavnog odbora Svetozara Pudarića, predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžiju i generalnog sekretara Nermina Nikšića.

Zvaničnih reakcija SDP-a još nema, no prema za sada dostupnim informacijama Komšićeva ostavka je neopoziva. Također, nema potvrde da će Komšić nakon ostavki na funkcije unutar stranke podnijeti ostavku i na mjesto člana Predsjedništva BiH, jer je to mandat koji su mu povjerili građani BiH. Prema prvim informacijama koje su procurile u javnost, Komšić je odlučio napustiti SDP zbog sukoba sa predsjednikom Zlatkom Lagumdžijom koji traje već duže vremena.

Sukob je navodno kulminirao prije nekoliko dana kada je Lagumdžija posjetio Beograd i kada je dao podršku Vuku Jeremiću, ministru vanjskih poslova Srbije za jednu od funkcija u UN-u. Komšić se ranije negativno izrazio o Jeremićevoj kandidaturi pa je vijest da je Lagumdžija govorio suprotno u Beogradu doživio kao vlastito poniženje, prenosi TV1.

Javnost svakako uskoro očekuje više detalja o ovoj ostavci koja će zasigurno uzdrmati političku scenu u BiH.

(DEPO/BLIN/em/a.k.)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.