Thompson otkrio zašto je bio u busu: “Zvali su me Dalić i Modrić”

Jučer je u Zagrebu priređen nevjerojatan doček za Vatrene reprezentativce na kojemu je bilo više od pola milijuna ljudi.

Vatreni su sletjeli u Zračnu luku Franjo Tuđman i potom ušli u otvoreni bus kojim su se satima vozili sve do Trga bana Josipa Jelačića.

No ono što je mnogima zapelo za oko je to da je u jednom trenutku s njima u busu primijećen i pjevač Marko Perković Thompson, koji je na koncu i zapjevao na proslavi na Trgu. U međuvremenu su se o ovoj situaciji raspisali brojni regionalni i međunarodni mediji, a Thompson je za vijesti RTL televizije objasnio zašto je bio u tom busu.

“Zvali su me Dalić i Modrić”

Upitan kako je bilo na dočeku, rekao je da je teško složiti dojmove.

Tolika emocija kod igrača i naroda koji je htio mahnuti i pozdraviti, doživio sam svašta, ali ovo još nisam, rekao je.

Upitan tko ga je pozvao da bude u busu, rekao je da su ga zvali Dalić i Modrić.

Oni su meni rekli da je želja svih igrača da putujem s njima do Trga. Ja sam ih pitao jeste li sigurni, dodao je.

Upitan je li bilo trenutka u kojem je pomislio da je možda bolje da on nije tamo, ponovio je da je pitao igrače jesu li sigurni da žele da ide s njima.

Rekli su molim te, dođi. Znam da ima nekih priča, zašto ja da, zašto ne. Ali njih nitko ne bi mogao odbiti. Nije vrijeme za negativnost, rekao je Thompson.

Bi li pjevao Čavoglave da je bilo više vremena?

Novinarka mu je tada rekla da je blago rečeno bilo dosta negativnih kritika te ga upitala kako to komentira, posebno komentar u kojem je nazvan fašističkim smećem. Odgovorio je da to više govori o ljudima koji tako govore.

Mislim da to sve govori o njima. Svatko ima pravo na izjavu ili komentar, ali mislim da nema pravo vrijeđati, dodao je.

Upitan jesu li igrači tražili Čavoglave i je li ih on sam htio pjevati, rekao je da bi bilo puno više pjesama da je za to bilo prostora.

Oni su meni napomenuli sve moje pjesme. Vida je pjevao jednu moju staru pjesmu dok je ulazio na binu, da je bilo još prostora, bilo bi više pjesama, rekao je, a kada ga je novinarka upitala još jednom bi li pjevao Čavoglave da je bio drugi plan, odgovorio je da bi pjevao sve što bi oni tražili.

Za kraj je na pitanje je li ga bilo strah od mogućih fašističkih poruka odgovorio kako mu to nije bilo na kraj pameti.

Nikada to naši navijači nisu radili, vidjeli ste koliko je dostojanstva bilo, rekao je, a upitan ide li u Varaždin i hoće li ići možda u Livno ili druge gradove u kojima se planira doček, rekao je da su ga igrači pitali za razna mjesta.

Oni su me pitali možeš li tamo, možeš li ovamo, ja sam rekao idem gdje god želite, zaključio je.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.