Tesla Model 3 stiže u Europu

Teslin Model 3 dobio je zeleno svjetlo za vožnju po europskim ulicama, riješivši posljednju prepreku za predstavljanje toga električnog automobila u Europi, koje se očekuje idućeg mjeseca.

Model 3 krucijalni je projekt američkog proizvođača električnih automobila, koji je poznat po luksuznim automobilima iz višega cjenovnog ranga. Naime, Model 3 je zamišljen kao električni automobil za šire mase.

Najjeftinija verzija Modela 3 se prodaje po početnoj cijeni od 58.800 € , dok se za osnovnu verziju ekskluzivnijeg Modela S treba izdvojiti oko 89.000 €.

Ostvarili su pravo za prodaju na europskom tržištu stjecanjem homologacije od strane RDW-a. Ta homologacija stigla je u pravom trenutku za Teslu, pošto se pripremaju za nadolazeću konkurenciju.

Postojeći proizvođači automobila najavili su da planiraju potrošiti približno 300 milijardi USD na baterije i razvoj električnih automobila u sljedećim godinama.

Iz Tesle je prošlog tjedna priopćeno da će smanjiti tisuće radnih mjesta kako bi srezali troškove, a povećali proizvodnju niskobudžetnog Modela 3.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.