Turistička zajednica HNŽ-a i rijeka Buna u projektu RiTour

Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije sudjelovati će u predstavljanju projekta RiTour – „Valorizacija kulturne i prirodne baštine kroz prekograničnu suradnju urbanih turističkih destinacija na kraškim rijekama jadranskog bazena“ na međunarodnom sajmu Fitur, koji se održava od 23. 01. do 27.01.2019. u Madridu.

Projekt RiTour je fokusiran na krške rijeke jadranskog bazena Jadro, Bunu i Moraču na kojima su nastali povijesni gradovi koji su predmet ovog projekta- Salona danas Solin, Doclea danas Podgorica i Bona danas Blagaj te Mostar.

Turistička zajednica HNŽ-a će na ovom sajmu promovirati područje rijeke Bune kao poželjnu turističku destinaciju, a u tu svrhu je pripremila i promotivni prospekt sa informacijama o području rijeke Bune i atraktivnim fotografijama.

Projekt RiTour financiran je sredstvima Europske unije u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020. Projekt implementira Turistička zajednica HNŽ-a u suradnji s nositeljem projekta Javnom ustanovom RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, te projektnim partnerima: Grad Solin, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije “More i krš”, Grad Mostar i Turistička organizacija Podgorice.

Inače, Međunarodni sajam turizma Fitur je postao jedan od najvećih turističkih sajmova u svijetu i također se smatra najvažnijim ulazom na tržište Latinske Amerike. U cjelini, događaj služi kao globalna komunikacijska platforma kako bi se razvile buduće strategije, uzimajući u obzir promjene u potražnji potrošača i općenito promicanje turističkog poslovanja, priopćeno je iz agencije PRimeraMostar.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.