Tegeltija: Ako Cikotić prođe provjere, predložit ću ga za ministra sigurnosti BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija rekao je da će uvijek predložiti za ministre one kandidate koji prođu odgovarajuće zakonom definirane provjere, a to su provjere u SIP-u i SIPA-i.

Tegeltija je istaknuo da će sa Selmom Cikotićem razgovarati kao novim kandidatom za ministra sigurnosti u Vijeću ministara te da će poslije toga materijale koje je dobio uputiti u redovnu proceduru.

Nadam se da će provjere Cikotić uspješno proći i poslije toga, ako prođe, predložit ću ga za ministra sigurnosti. Naravno, odluku o izboru ministra donosi Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, naveo je Tegeltija.

Dodao je da u svom razmišljanju o donošenju odluke samo uzima ono što je potvrđeno, definirano i ono što, eventualno, čini nekoga nedostojnim za ministra.

Ukoliko nešto tako dobijem od institucija, tako ću se ponašati, a o tome ne mogu ja odlučivati, o tome odlučuju nadležna tijela, rekao je Tegeltija za Nezavisne novine, prenijela je Srna.

HNS BiH osudio kandidaturu Selme Cikotića za ministra sigurnosti

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Nase stozernike nitko nista i ne pita. Hrvati tko da i nepostoje…Srbi ce podrzati Cikotica, nosnjaci njima vratiti uslugu istu ili slicnu, nasi ce klepiti usima tajno podrzati a javno pomalo se protiviti… To ti ga je to..!

  • Cikotić je zaslužio tu poziciju. Stručan čovjek, patriota i nije kompromitovan. Ovo protiv njega su gluposti iz kuhinje Rojsa, kojemu ni samom nije čista savjest (zato je i panično tražio da se kamionom prevezu svi dokazi o zločinima HVO i unište, u čemu je spriječen), kako bi se napravio balans. A u Bugojnu je bila borba protiv siledžija koje je HDZ instrumentalizovao kako bi očistio stanovništvo i naselio ga Hrvatima, i to “svojim”.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.