HNS BiH osudio kandidaturu Selme Cikotića za ministra sigurnosti

Odjel za branitelje HNS-a oglasio se priopćenje za javnost u kojem osuđuje kandidaturu Selme Cikotića (SDA) za ministra sigurnosti BiH.

Kako navode, ovaj HNS-ov odjela daje podršku Kordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a Bugojna.

Ovakvo ponašanje SDA je sipanje soli na još uvijek otvorene rane Hrvata Bugojna, preko 15.000 protjeranih, nekoliko stotina po logorima mučenih i zlostavljanih, a ponajviše obitelji ubijenih Hrvata Bugojna, a posebno onih za čije se grobove još uvijek ne zna. Kakvu poruku ovom kandidaturom SDA šalje hrvatskim povratnicima u Bugojno, i žele li oni ovim vrijeđanjem i ponižavanjem Hrvata dati do znanja da se do pomirenja i normalnog suživota na prostorima Bugojna teško, ili bolje rečeno, nikako ne može doći, naveli su iz HNS-a na čijem čelu je lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

Ako Selmo Cikotić, koji je za sebe znao reći da je moralno čist što se tiče Bugojna, ne kaže napokon pravu istinu o sudbini odvedenih i ubijenih zarobljenih Hrvata Bugojna, tko ih je odveo, po čijoj su zapovijedi ubijeni i gdje su zakopani, i barem malo umanji sumnju sa sebe osobno i tako dijelom umanji svoju odgovornost za sve strahote koje su prošli Hrvati Bugojna, onda on zasigurno ne može dobiti suglasnost na ovo imenovanje od političkih predstavnika hrvatskog naroda okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, priopćeno je.

Ova reakcija dolazi nakon izjave član Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorad Dodik koji je kazao je da bi moglo biti problema u vezi s imenovanjem Selme Cikotića na mjesto ministra sigurnosti BiH na prijedlog SDA.

Danas smo saznali da su Bošnjaci predložili novog ministra. Naravno, to je neslužbeno, nisam obaviješten o tome. Ali pominjući kandidat naprosto mislim da ima mnogo problema. On se nedavno oglasio s nekim novim zbornikom koji je autor u kojem se veoma loše konotira srpski narod i ocjenjuje se kao agresorski. Vidjet ćemo na koji način ćemo se odnositi prema tome, rekao je prošlog tjedna Dodik.

Dovodi se u (ne)izravnu vezu s ratnim zločinima: Selmo Cikotić kandidat SDA za ministra sigurnosti

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Sto ce onda biti Dzevad Mlaco, pomocnik minSigurnosti mozda.. Boze sacuvaj Bakira i SDA. Ovo svecrade smisljeno i planski. Ali se razotkrivaju opako…Budali je sada jasna politika SDA i njihov konacan cilj u Federaciji i BiH.

    • Samo za tvoju informaciju isti ovaj Selmo Cikotić nije HDZ-u smetao 2007 godine kada ga je HDZ podržao za člana Vijeća ministara BiH. Politika je k..va. Nije nama kriv ni Bakir ni SDA. Krivi su nam naši koje mi biramo. Potežu za ovakvim mjerama samo kada njima politički odgovara. Kada im ne odgovara boli ih k..ac i za stradale Hrvate Bugojna i za iseljavanje Hrvata iz BiH.

  • Za ovaj zadnji komentar. Ovdje na slici nije pitanje Kumrovca i slike nego je pitanje tko ce na budzet od ovih nasih lesinara koji gledaju sebe i svoje guzice, svoju korist. Pa na Kumrovcu su bili svi iz HDZ RH i BiH. Sto je tu cudno. Netko bi na drzavne jasle preko ove slike iz Kumrovca. Smijesno.!! Providno…Zasto se taj totalitarni rezim Tita i komunjara ne proglasi zlocinackim ako je dve tako ured u obe ove drzave. Odgovor je zato sto i dalje u vrhu vlasti u regionu sjede djeca i unuci partizanije. A ovi sa slike su samo iz sprdnje napravili fotografiju..Nepromisljen cin za koji se uhvate oni koji su zeljni funkcije, tocnije ,, sise,, drzavnih jasala…Da smo jasni ne podrzavam ni ove u Kumrovcu niti ove koji bi do polozaja, funkcije radi ove slike. Interes je jaci i kod jedni i drugi od patriotizma i hrvatstva..

  • Zar trebaju ovim tokmacima iz HNS otvarati oci Udruge stradalih pripadnika HVO Bugojno, zar ovi strucnjaci ne znaju tko je Selmo Cikotic i koja je njegova uloga bila u ratu, ratni put… HDZ i SDA ocito jako dobro suraduju na svim polima pa evo i ovo im nebi smetalo da ne bi udruga… Zalosno i jadno…!

  • Odlukom članova HKD Napretka Bugojno, a koji su ujedno i članovi HDZ-a Bugojno, promijenjen je naziv ,,Caffe Napredak” u ,,Feena Raya” ili u prijevodu Fina raja, i sada je to okupljalište urbanih bugojanskih jugonostalgičara, tj. zajedno sjede za kafama članovi SDA, DF, HDZ i SDA, jer ovi naši proleteri smatraju da su Hrvati neobrazovani seljaci koji će svakako glasati za njih. Poslovni prostor, nekadašnji caffe Napredak a sada Fina raja, nalazi se u zgradi Hrvatskog Doma u Bugojnu. Toliko o brizi za hrvatsku kulturu…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.