Lipanjske zore: Svečano obilježena 28. obljetnica oslobođenja Bune

U sklopu manifestacije Lipanjske zore u nedjelju je svečano obilježena 28. obljetnica oslobođenja Bune.

Otkrivena su dva nova spomenika u Aleji kockica na Spomen parku BunaSpomen kockica poginulim pripadnicima brigade Knez Domagoj Čapljina s 14
poginulih branitelja i Spomen kockica za šest hrvatskih vitezova iz drugih krajeva, a koji su dali svoj doprinos u obrani Bune i južnih prostora.

Nakon svete mise pristupilo se polaganju vijenaca i samom činu otkrivanja spomenika.

Otkrivenim spomen-obilježjima prisjećamo se njih, ali ostaje naša obveza da se prisjetimo svih postrojbi koje su boravile na bunskom bojištu i da se Aleja kockica u Spomen parku Buna, s imenima postrojbi i poginulih branitelja upotpuni u povijesni grb, za koji se uvijek krvarilo kroz povijest, ‘za krst časni i slobodu zlatnu’, navode iz Organizacijskog odbora.

Izaslanstvo IV. gardijske brigade HV-a zajedno s pripadnicima II. samostalne satnije HVO-a Buna položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima IV. gardijske brigade HV-a Petru Ćuku, Edi Vidakoviću i Zlatku Spajiću.

Izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH i izaslanstvo Oružanih snaga BiH položili su vijence i zapalili svijeće na Spomen parku na Buni.

Nakon završetka programa na Spomen parku na Buni, upriličen je svečani mimohod s ratnim stjegovima do Doma kulture na Buni gdje se nastavilo druženje u osvježenje i uz prigodan film o Hrvatskom vijeću obrane.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.