Talijani u BiH grade svoju najveću tvornicu

Talijanski investitori u BiH grade svoju najveću tvornicu, a predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetio je tvornicu PMP Jelšingrad – FMG u Gradišci kako bi se upoznao s napretkom projekta.

Višković je novinarima izjavio, nakon razgovora s rukovodstvom Jelšingrada i obilaska pogona, da je ova tvornica 100 posto vlasništvo talijanske kompanije, koja je uložila u nju iz EU-a. Vlasnik grupacije je Luigino Pozzo.

Nova investicija će rezultirati otvaranjem 200 novih radnih mjesta. U prvoj fazi investicija će iznositi 80 milijuna KM, a planira se zapošljavanje 100 radnika, dok će u drugoj i trećoj godini biti dodatnih 200 radnika.

Ova tvornica u Gradišci stvara profit i na osnovi toga, uz podršku lokalne zajednice i uvjete koje pruža Vlada Republike Srpske, vlasnik ove kompanije odlučio se za daljnje investicije u oblasti, uključujući gradnju najveće investicije u grupaciji u Aleksandrovcu, u Laktašima, izjavio je Višković.

Višković ističe da je PMP Jelšingrad – FMG društveno odgovorna tvrtka koja aktivno doprinosi zajednici podrškom sportu, obrazovanju, kulturi i drugim interesnim područjima.

Ova talijanska grupacija, prema Viškovićevim riječima, aktivna je u mnogim zemljama, uključujući Kinu i Indiju, te je ponosan što je izabrala Republiku Srpsku za svoja ulaganja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.