Svi stadioni u Hrvatskoj od subote će opet moći biti puni

Stožer civilne zaštite RH ukinuo je gotovo sve mjere uvedene u borbi s Covidom, osim nekih u zdravstvenom i socijalnom sustavu.

To se odnosi i na sportska natjecanja, za koja su poništene sve ranije restrikcije što stupa na snagu u ponoć s petka na subotu. Odluka je donijeta, dakle, 7. travnja na Svjetski dan zdravlja, što je lijepa vijest i za navijače koji pohode sportska događanja.

Kako mjera više nema, od subotu na stadione i u dvorane mogu svi bez Covid potvrda i bez maski. Maske su odsad samo preporučene, ali nisu obvezne i nema kazni ako se ne nose. Kako u trgovinama, tako i u dvoranama.

Što se nogometa tiče, još od 18. ožujka ne primjenjuju se Covid potvrde na drugoj i nižim ligama, na snazi su bile samo u Prvoj HNL i to za utakmice gdje se u prodaji našlo više od 50 posto kapaciteta stadiona.

Zato se događalo da se za utakmicu Osijek – Hajduk nije moralo imati Covid potvrdu jer je Osijek odlučio da u Gradskom vrtu samo pola mjesta bude popunjeno, a primjerice na utakmicu Dinamo – Hrvatski dragovoljac se tražila Covid potvrda jer se prodavao cijeli stadion.

Odsad ih neće biti više nigdje

No, kako će takva odluka stožera biti objavljena u petak u Narodnim novinama, a na snagu stupa u ponoć s petka na subotu, to se još ne odnosi na utakmicu Gorica – Istra 1961 koja se igra u petak.

Međutim, vrijedi za Hajduk – Šibenik u subotu, pa za nedjeljni derbi Rijeka – Dinamo… Noćni klubovi ponovno će raditi do jutra, kao nekad, pa su povećane šanse i za dobar after party.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Vi ga punite,pa vam dođe 1500 boys-a i nadglasa 30 tisuća.Uviik sam cijenio prave navijače ,a ne kad vidim toliko indijanaca i šabana na Poljudu..Boys-i su za vas svemirski brod glede navijanja,a glede ulice vas toliko puta natamburali .Vjerovatno se starija torcida koja je bila pojam skupina nekada stidi današnje torcide ,osobito to kako ih boys-i razbijaju na ulici,a i glede navijanja .Šteta što finale kupa ne igra Dinamo na Poljudu jer kontigent od 6 ipo tisuća ulaznica bi planuo,a onda bi ubili u pojam torcidu glede navijanja.

  • Potrudio si se to dobro napisati,s time da si izostavio da je Torcida svaki vikend u Zagrebu i oko Zagreba,a ovi tvoji bojsici jednom godišnje prolaze kroz sv.rok,a. Vi morete jedino moju babu nadglasat

  • Skupina ste kojoj na derbiju više od pola trebine čine šabani i indijanci.Tko je iole upućen u navijačka zbivanja zna to.Navijanje vam se svodi na uvodno pjesma Dalmacijo cijeli stadion pjeva,a kasnije jedva da navija trećina sjevera jer ste puni šabana i indijanaca.Pola lige je iz Zg i okolice pa morate i dolazite češće,a ima vas i u Zagrebu dosta ..Al ta vaša gerila tkz.Torcida Zagreb je jaka samo po noći i na internetu,a krpa im se čuva u Splitu toliko o njima.Nekada vrhunska skupina danas ima samo veliku brojnost i znaju napraviti vrhunske koreografije i bakljade,sve drugo ispod razine jedne takve skupine..Kad vidiš te tuče u 90 % slučajeva tipa Brod,Đakovo teška nula na “ulici” je postala torcida.Nije ni čudo što ste neki dan spali na akcije di na humanitarnoj akciji skupljanja novaca za Ukrajinu napadate malobrojnu Armadu i uzimate im transparent sa štanda dno dna za mene..Ono što napišem je više manje aragumentirano,a ako si iole objektivan znaš da je tako a ne napisano navijački…pozz

    • I dalje nam Srbi ne skacu po glavi i po gradu kao vama.Ni jednu tucu na sake niste prihvatili.Glavni vam je rekvizit palica i kamera.Tuga ste i jad

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.