Sveučilište u Mostaru pokrenulo postupak protiv tri studenta | Jabuka.tv

Sveučilište u Mostaru pokrenulo postupak protiv tri studenta

Sveučilište u Mostaru službeno je pokrenulo postupak pred Etičkim povjerenstvom Sveučilišta zbog neovlaštenog ulaska u zgradu Rektorata, vršenja verbalnoga pritiska i uznemiravanja djelatnika protiv studenata Marka Vračevića, Mladena Tomića i Daria Hrkaća.

Prijava uključuje i neovlašteno snimanje i stavljanje snimaka u promet putem interneta.

Protiv navedenih studenata pokrenut će se postupak i pred nadležnim tijelima MUP-a HNŽ zbog navedenih djela, priopćeno je sa Sveučilišta.

Manji broj studenata ponovno prosvjedovao, iz SUM-a podižu discplinski postupak protiv organizatora

(www.jabuka.tv)


38 komentara

  • Ti si ocito klasican idiot kojem je normalno da se rektor politicki angazira i uzima sirotinji po milju i pol i da kad se neko pobuni ga pokusa eliminirati..mali bjezi odatle nikad tu neces diplomirat a pusti onih 11000 nek idalje daje materine i cacine pare…ta nisu kopali za njih

 • Ma ko se usudio dirnuti u presvijtlog rektora?
  Zar se smije reći da su školarine bezobrazno visoke?

  Dajte mladi, budite uz svoje kolege, i za vas se oni bore.
  Žao mi je ako se sve prelama preko trojice hrabrijih.

  Pokažite da smijete, možete i hoćete, da se usudite!
  Trojci svaka čast!

 • E super hrabro novinarstvo puno ime i prezime od djece koja u biti nisu nista ni uradili, a kada su ubojice,kriminalci,dileri,krsitelji zakona,korupcija,mito…onda slova N.M.,L.K.,R.V…

 • Rektorat se koristi metodama zastrašivanja kako bi ušutio ostale studente i provodio samovolju. Studenti budite uz svoje hrabre kolege koji će preko svojih leđa pokušati izboriti prava za vas ostale. Sramotno ponašanje rektorata!!

 • Čuj uznemiravali djelatnike. Ma mrš . Ova trojka nema šta tražiti dalje na faksu. Neće ih pustiti dalje. A možda su im napravili uslugu. Da se odmah ostave ćorava posla. Ne gubiti vrijeme na njihov jadni studij. I stvarno im objavili imena i prezimena kao da su napravili ne znam šta?!

 • Ma dajte molim vas ,ok ,živimo u komunizmu izgleda još, gdje se jadni studenti ne mogu izboriti za svoja prava. Gdje piše da se ne može ulaziti u rektorat,šta mogu samo rektorčić i prorektorčići ?Užas!! .Puna podrška studentima i nadam se da će netko imati malo mozga i svrgnuti ovog rektora Tomića iz rektorata, a nadam se da ovaj disciplinski postupak neće imati osnove,pozdrav

 • Vi studenti koji sutite sramite se,ne borite se da vam roditelji nesto manje plate iz ionako nikakvog budzeta.Vi šutite dok rektor voza auto na kojem bi pozavidio i rektor Oxford koji dolazi na posao biciklom.

 • Ovako nam je sve,hrabra je samo manjina,a vecina bi uzivala i imamo sta imamo-jad i tugu u svim segmentim drustva od obitelji,Crkve,drustvo uopce,prolaze samo podobni-nazalost,za mene cestitost i znanje idu skupa

 • Neovlašteni ulasci u prostorije Sveučilišta i pritom snimanje istih čiji je sadržaj postavljen na internet nikako ne spada u borbu za studentska prava. Prema zakonima FBiH i pravilniku Sveučilišta to predstavlja prekršaj, iako postoje određene točke koje bi se mogle okarakterizirati kao kazneno djelo. Izgleda da vođe “studentskih” prosvjeda nisu ništa drugačiji od onih protiv kojih se prosvjeduje. Mišljenja sam da bih također pokrenuo postupak protiv osobe koja mi dođe u kuću/posao nenajavljena i pritom me snima.

 • Ne znaju ovi momci tko je Zoran Tomić, izbacit će ih s fakulteta sto posto. Dok oni potraže pravdu na sudu proći će nekoliko godina

 • Ova trojica sarajevski trolovi a priglupi očito ako su to napravili. Jos ako su studenti pravnog fakulteta mozete zamisliti njihovu inteligenciju. Onaj jedan prica kao da živi u Sarajevu kao da je ucio srpsko_hrvatski a iz Širokog Brijega. Vjerojatno indoktrinacija od nekoga borca protiv hrvatskog sveučilišta.

 • Istrazite sta je rektor zavrsio,legalno do rata tokar,onda kao clan hdz rapidno napreduje ,e sad da u ovoj drzavi postoji istrazno novinarstvo u školovanju rektora dalo bi se mnogo toga otkriti.

 • OGORČENOST nije ono sto dolazi iz Evanđelja. Komentiranje sto stvari na internetu nije moguce jer normalan covjek ne moze biti ekspert za toliko stvari. Upravo gledam Laudato TV

 • Pisac Stjepan Lice, pročitajte barem nešto od ovog skromnog pisca kojeg je sam Bog nadahnuo. Nad svakom rečenicom se morate zamisliti.

 • Možda bi najbolje bilo spustiti malo lopticu na tlo.
  Ovo nikomu ne čini dobro i nikoga ne dovodi u nikakvu prednost.
  Dakle, nitko i nošta nije sveta krava,pa ni sveučilište,ali se jednako tako reda mora znati.
  Predlažem da strane sjednu i razgovaraju. Razgovor uvijek nešto donese,urodi nečim. U ovom slučaju bi,ako ništa zaustavio tenzije,a i neprimjerene komentare,kako na ovopkm portalu,tako i uopće.-

 • I da je bio tokar moga je dosad završit pet fakulteta od rata na ovamo.

  Studenti su se ponašali nekulturno, tu nema nikakve sumnje. Kao prvo koga su oni predstavljali, od kog su izabrani na tu funkciju itd?

 • Pa nije nikakva znanost, nije ni tajna da godina studiranja košta i do deset tisuća maraka.
  Deset isuća maraka za naše prilike ne samo da nije malo nego je za mnoge obitelji itekakav financijski teret kojeg ne mogu podnijeti.Dolazi vrime , čini mi se, kada će kao na zapadu moći studirati samo oni koji su ili bogati ili imaju bogatu rodbinu ili je zakonski okvir studiranja postavljen tako da srednja klasa može djeci omogučiti studiranje uz obvezno kreditiranje kojeć će oni otplaćivati desetak godina nakon svršetka istog.

 • Neznam kako je sada na zapadu ali kad sam ja studira u Njemakoj nije koštalo ništa. Jedino knjige i ostali potrošni materijal smo morali kupit.

Komentiraj: