Manji broj studenata ponovno prosvjedovao, iz SUM-a podižu discplinski postupak protiv organizatora | Jabuka.tv

Manji broj studenata ponovno prosvjedovao, iz SUM-a podižu discplinski postupak protiv organizatora

Skupina studenata Sveučilišta u Mostaru (SUM) u petak je ponovno održala prosvjedno okupljanje ispred zgrade Rektorata u Mostaru kako bi izrazila svoje nezadovoljstvo cijenama školarine i online nastavom na toj visokoškolskoj ustanovi.

Studentica mostarskoga sveučilišta i jedna od organizatorica prosvjeda u Mostaru Lea Galić poručila je kako studenti ne žele više šutjeti.

Današnji prosvijedi su isti kao i prošli, s ciljem se borimo za studenska prava. Ne želimo više šutjeti, želimo svoja studenska prava. Mi smo ovdje kako bi podržali i ostale studente da dignu glas, da se pobune i da slobodno djeluju, s obzirom da nitko ne poštuje studenska prava, ustvrdila je Galić.

Istaknula je kako vjeruje da će ovi prosvjedi uroditi plodom.

Dolazimo ovdje u miru, želimo razgovarati, želimo ljudima kazati u kakvoj smo situaciji, kako se borimo s visokim školarinama, online predavanjima i poručiti kako nam nije lako u ovoj situaciji, rekla je studentica, dodavši kako se ništa nije promijenilo od prošlih prosvjeda.

Student Dario Hrkać poručio je kako ovaj put traže i rektorovu ostavku.

Tražimo rektorovu ostavku zbog neodržavanja zahtjeva studenata i diskriminacije studenata po pitanju političkog opredjeljenja, što nas je nazvao politikantima i cijeli prosvjed nazvao politikom, naglasio je Hrkać.

Kako su studenti naveli, da bi ispoštovali epidemiloške mjere, pred mostarskim Rektoratom u petak se okupilo manje studenata u odnosu na prvi prosvjed koji je održan 14. listopada.

Prosvjed u Mostaru: Studenti rektoru zapjevali “Izađi mala”

SUM: Kršili su epidemološke mjere i uznemiravali djelatnike

Po završetku prosvjeda, priopćenjem su se oglasili i iz Rektorata Sveučilišta u Mostaru.

Sveučilište će pokrenuti disciplinski postupak protiv osoba koje su se predstavile kao Hrkać, Vračević i treće osobe zbog uznemiravanja djelatnika

Zbog neovlaštenog ulaska tri osobe u zgradu Rektorata Sveučilišta u Mostaru između 12:20 i 12:30 sati i vršenja verbalnoga pritiska i uznemiravanja djelatnika Sveučilište u Mostaru pokrenut će disciplinski postupak zbog kršenja načela propisanih Etičkim kodeksom. Od tri osobe dvije su se predstavile kao Marko Vračević i Dario Hrkać, dok se treća muška osoba nije predstavila.

Ušli su u prostorije Rektorata uz nepoštivanje epidemioloških mjera, bez zaštitnih maski, na koji način je ugroženo zdravlje prisutnih djelatnika i zahtijevajući na neprimjeren način sastanak.

Osim pokretanja disciplinskog postupka, Sveučilište će kod drugih nadležnih tijela podnijeti prijavu protiv počinitelja za navedena djela, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

 


23 komentara

Komentiraj: