Svečano otvaranje izložbe “Kameni snovi” akademskog kipara Tonija Marića

U Ljetnikovcu Radobolja u Mostaru u četvrtak (večeras) od 19 sati se svečano otvara prva samostalna izložba akademskog kipara Tonija Marića. Pod nazivom “Kameni snovi” izložba će objediniti djela 20-godišnjeg stvaralačkog rada umjetnika.

Ova izložba je nastajala dugi niz godina i predstavlja retrospektivu moga stvaralačkog rada. Nikada nisam izlagao da bi zadovoljio formu, niti bio komercijalni umjetnik. Izazove sam prihvaćao tek onda kada sam imao što kazati. Svaka skulptura je vezana za jedno razdoblje moga života, nosi određenu emociju sa sobom i siguran sam da neće ostaviti promatrača indiferentnim.

Kad se osvrnem na to stvaralačko razdoblje, vidim koliko sam uznapredovao, kako u tehničkom smislu, tako i osobnoj afirmaciji. S obzirom na to da sam napunio četrdeset godina, ova izložba će svakako biti prekretnica u mom budućem stvaralaštvu. Sada nastupa jedan zrelije i mirnije razdbolje kako mog života, tako i stvaralaštva. Doba “Kamenih snova” završava ovom izložbom, kazao je Toni Marić.

Izložba će ostati otvorena za posjetitelje sve do 17. lipnja.

O autoru:

Toni Marić je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg u klasi profesora Nikole Vučkovića 2016. god. i stekao zvanje akdemskog kipara.

Nastavnik je i profesor u više osnovnih i srednjih škola. Dobitnik mnogih nagrada i priznanja za svoj pedagoški i nastavnički doprinos mladim generacijama. Sudjelovao je u recenziji udžbenika likovne kulture od 6. do 9. razreda osnovne škole, kao i u ilustraciji knjige pjesnikinje Sonje Jurić “Biti dijete”.

Član je Udruge “Hrvatskog društva likovnih umjetnika u FBIH” i aktivni član udruge “Cover Romana” iz Istre. Sudionik je brojnih koletivnih izložbi u zemlji i inozemstvu, kao i medjunardnih likovnih kolonija u BIH, Republici Hrvatskoj i Južnoafričkoj Republici.

Restaurator je i autor nekoliko sakralnih djela. Vječiti poklonik umjetnosti, kosmopolita po opredjeljenju, ponosan na svoje hercegovačke korijene.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.