Namirnice koje povećavaju seksualnu želju

Noć je vrijeme za opuštanje, ali i uživanje u razmjeni nježnosti i malim vragolijama u krevetu.

Kada veza zapadne u monotoniju, potrebno je uložiti malo truda kako bismo je učiniti svježijom i zanimljivijom, piše 021.rs.

Mnogi parovi pokušavaju otkriti kako poboljšati svoju efikasnost u krevetu, a za to svakako postoje brojni načini. Jedan od njih je korištenje afrodizijaka, koji čine čuda u našem organizmu.

Upotreba afrodizijaka može biti polazna točka, jer oni djeluju na dva načina. Jedan je stvaranje seksualne želje tako što djeluju na um, a drugi je da stvaranje želje slanjem impulsa u pojedine dijelove tijela. Kada ih uzimamo dolazi do povećanja protoka krvi u spolnim organima čime se stimulira seksualni nagon.

Začinjena hrana dobro djeluje na muški libido

Obožavatelji začinjene hrane najčešće imaju višu razinu testosterona, potvrdila je jedna francuska studija.

Bademi

Badem je dobar za zdravlje, jer sadrži 35 posto dnevne doze vitamina E, koji poboljšava funkciju spolnih organa. Takođe, sadrže visoku razinu magnezija, fosfora i cinka, koji stimulira libido kod muškarca.

Čaša piva za intezivnu erekciju

Najnovije studije pokazuje da pola litre piva produžava trajanje seksa, čime se odbacuje tradicionalno vjerovanje da alkohol loše utječe na seksualne moći muškarca. Pivo oslobađa velike količine fitoestrogena, koji odlaže orgazam. Riječ je o biljnim materijama u pivu koje djeluju slično kao estrogen, što omogućuje muškarcima da “izdrže duže”.

Sibirski ginseng kao prirodni stimulator

Ova biljka se od davnina koristi kao prirodni lijek za umor i manjak energije. Pored toga, ginseng jača sposobnost tijela da se odupre stresu, a dokazano je da povećava i seksualnu izdržljivost, te libido kod žena i muškaraca.

Med

U drevnoj Perziji parovi su nakon vjenčanja pili med za uspješan brak. Med je bogat vitaminom B, koji je potreban za proizvodnju testosterona. Također, bogat je i mineralima, koji pomažu metabolizmu u iskorištavanju estrogena. Neke studije su pokazale da med može povećati i razinu testosterona u krvi.

Maca prah budi žensku želju

Maka korijen jedan je od najpopularnijih predstavnika superhrane među ženama, jer doprinosi povećanju energije. Povećava cirkulaciju do genitalija, što za rezultat ima veću plodnost i poboljšanje spolne želje kod žena.

Cordyceps gljiva protiv umora

Ovaj kineski afrodizijak stimulira cirkulaciju i pomaže kod simptoma kroničnog umora. Ova gljiva, pored toga što se koristi za podizanje energije i oslabljenog imuniteta, svoju funkciju ima i u povećanju seksualne izdržljivosti.

Anis u klimaksu

Stari Grci su vjerovali da će žvakanjem sjemenke anisa povećati vlastiti libido i želju za seksom. Anis se koristio i kao estrogeni dodatak koji povećava proizvodnju mlijeka, potiče menstruaciju, olakšava porod i smanjuje simptome muškog klimaksa i poboljšava libido.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.