Susret maturanata dalmatinskih biskupija na Humcu

U subotu, 1. travnja 2017 godine, organiziran je osamnaesti tradicionalni susret maturanata zadarske i splitsko-makarske nadbiskupije te šibenske i dubrovačke biskupije. Susret je započeo svetom misom na Humcu kod Ljubuškog, koju je predvodio vojni ordinarij u BiH msgr. Tomo Vukšić.

Na Humac je pristiglo pedeset autobusa, odnosno oko 2700 maturanata. Stigli su iz svih krajeva Dalmacije: Zadra, Biograda na moru, Šibenika, Knina, Sinja, Splita, Makarske, Imotskog i Dubrovnika itd.

Prije sv.mise bila je upriličena sveta ispovijed za sve sudionike susreta. U prepunoj novoj Humačkoj crkvi msgr. Tomo Vukšić u prigodnoj propovijedi obratio se po mladićima i djevojkama koji se nalaze na jednom velikom raskrižju svoga života. Naglasio je kako je u životu važan stav, ali ne bilo kakav stav, nego onaj evanđeoski, koji se postiže nasljedovanjem Isusa Krista.

Maturantima je također stavio na srce da sve ono što su naučili kroz školu, posebno kroz satove vjeronauka, sada konkretno primjenjuju u svojim životima. Jedno je učiti iz knjiga, što je važno, ali je važnije to naučeno primjenjivati u svakodnevnim situacijama i tako evanđeoski djelovati, poručio je msrg. Vukšić.

Euharistijsko slavlje svojom pjesmom uzveličao je zbor maturanata iz Imotskog. Nakon sv.mise maturanti su nastavili program svoga susreta odlaskom u Mostar i Međugorje.

(franjevci-humac.net)

 
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.