Susjeda ucjenjivali golim fotografijama: “Objaviti ćemo slike, ako ne dobijemo 100 KM”

Naivan i nepromišljen potez 24-godišnjaka iz Novog Grada dao mu je ogromnu brigu jer su ga fotografije na kojima je gol koštale i novca i živaca.

Mislio je, naime, da fotografije na Facebooku dijeli sa djevojkom, ali je na kraju postao žrtva ucjene, za koju su osumljičena njegova dvojica susjeda, D. P. (24) i jedan 17-godišnjak. Nezavisnim je potvrđeno da se mladić 21. siječnja javio policiji, te prijavio da ga ucjenjuje korisnica Facebooka, prijeteći mu da će ako joj ne da novac, objaviti njegove golišave fotografije.

Pukao mu je film jer je već dvaput za sporne fotografije dao po 100 maraka, ali su apetiti ucjenjivača porasli – treći put je lakovjernom mladiću zatraženo 300 KM.

Provodeći akciju kodnog naziva ‘Triple’, pripadnici Policijske uprave Prijedor došli su do saznanja da su osumnjičeni D.P. (24) iz Novog Grada i maloljetnik, priopćeno je iz PU Prijedor.

Sumnje su se ispostavile točnim… Utvrđeno je da su D. P. i maloljetnik više puta ucjenjivali susjeda.

Putem društvenih mreža, s lažnog profila ženske osobe kontaktirali su ga, a nakon što je on dostavio svoje fotografije, oni su ga ucijenili da će ih objaviti, tražeći određene novčane iznose, priopćeno je iz PU Prijedor.

I to nije sve – oni su ga čak i vozili na lokaciju gdje je on, ne znajući tko stoji iza ucjene, ostavio pare upravo njima!

Oni su ga odvezli na jedno mjesto kako bi ostavio novac koji su tražili za ucjenu u iznosu od 300 KM, koji su potom i uzeli, priopćeno je iz policije. Policija se odmah prihvatila posla i ubrzo pronašla osumljičeni dvojac, koji je pokušao od svog susjeda da olako zaradi novac, a koji je vjerovao da se na Facebooku dopisuje sa djevojkom, dodao je izvor.

Kod D. P. i 17-godišnjaka su pronađene i oduzete novčanice koje im je dao susjed.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Živoga ti klaka,. koga zanima što je bilo u Novom Gradu? Pa imamo mi širokobrijeških priča kjoliko hoćete. Zašto o tome ne pričate?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.