Sudske drame: 5 sjajnih pravnih filmova – Jabuka.tv

Sudske drame: 5 sjajnih pravnih filmova

Dobrih filmova nikad dosta…

Neki od najboljih filmova svih vremena svoje najbitnije scene imaju u sudnicama.

Tako je ovaj popis filmova posvećen sudskim dramama koje su nas držale u napetosti do posljednjeg trenutka.

Neke od najboljih – portal Jabuka.tv je izdvojio za vas.

12 Angry Men (12 ljutih muškaraca)

Obrana i optužba su završile sa poslom i porota je poslana u posebnu sobu kako bi mogli odlučiti je li mladi i siromašni muškarac, meksičkog podrijetla, odgovoran za ubojstvo oca. Ono što se čini lakom odlukom uskoro postane oluja osjećaja u kojoj dolaze na vidjelo sve mane i predrasude porotnika.

Jedini koji se suprostavlja smrtnoj kazni i koji sumnja u dokaze koje je predočila optužba je porotnik broj 8.

A Time to Kill (Vrijeme ubijanja)

Nakon što su zakon i sud propustili osuditi krivca, Carl Lee Hailey osobno je kaznio silovatelja i ubojicu svoje desetogodišnje kćeri.

Za očekivati je u ovakvim slučajevima da očajni otac kod porote izazove sažaljenje i razumijevanje, no, na žalost, Carl i njegova kći su Afro-amerikanci, počinitelj je bijelac, a cijeli slučaj se događa u Mississippiju, državi koja je poznata po svom rasističkom opredjeljenju i segregaciji.

Štoviše, situacija je utoliko gora što lokalni KKK, koji predvodi Freddie Lee Cobb, postaje sve popularniji.

Witness for the Prosecution (Svjedok optužbe)

Nakon što je Leonardo Vole uhićen zbog senzacionalnog ubojstva bogate, srednjovječne udovice, ugledni i poznati odvjetnik Sir Wilfrid Robarts prihvati služiti kao Leonardov branitelj. Iako je Wilfrid nedavno pretrpio srčani napad zbog kojega bi se trebao držati manje napornih slučajeva on ne uspijeva odoljeti ovom interesantnom zločinu.

Jedina svjedokinja je Voleova žena, hladna i proračunata Christina Vole. Slučaj se dodatno zakomplicira kada Christina pristane biti svjedok optužbe.

The Trial of the Chicago 7 (Čikaška sedmorka)

Nagrađivani filmaš Aaron Sorkin režirao je i napisao scenarij za film prema stvarnim događajima iz 1968. godine kad je grupa prosvjednika protiv Vijetnamskog rata bila uhićena i optužena za urotu započinjanjem prosvjeda na demokratskoj konvenciji u Chicagu. Ono što je uslijedio poznato je kao nevjerojatno suđenje stoljeća.

The Judge (Sudac)

Sudac je priča o uspješnom i samoživom odvjetniku Hanku Palmeru koji nakon smrti majke dolazi u rodni grad. Osim obitelji od koje se u potpunosti otuđio, Palmera dočeka i optužnica podignuta protiv njegovog oca, uglednog umirovljenog suca koji je u službi pravde proveo 42 godine.

Josepha Palmera tereti se za ubojstvo. Briljantni mladi pravnik morat će obuzdati svoju aroganciju, pomiriti se s obitelji te ponovo zadobiti očevo povjerenje kako bi pobijedio u najvažnijem slučaju karijere.

Tople preporuke: 5 filmova s Margot Robbie

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.