Suci se zbog Bebeka odlučili na simboličnu gestu: Ovog vikenda sve utakmice će kasniti

Povodom događaja koji se u noći s nedjelju na ponedjeljak dogodio u Sinju, gdje je verbalno a potom i fizički napadnut nogometni sudac Ivan Bebek, oglasili su se suci iz Elitne i Prve skupine sudaca Hrvatskog nogometnog saveza.

Uz priopćenje koje su poslali, najavili su i kako će na utakmicama četvrtog kola HNL-a, koje se igra od petka do nedjelje, započeti utakmicu sa jednom minutom zakašnjenja.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

obraćamo vam se ponukani ponovnim izljevom nasilja nad nogometnim sucima! Naime, kao što je poznato cijeloj hrvatskoj javnosti, naš kolega nogometni sudac Ivan Bebek, napadnut je i brutalno pretučen od strane pripadnika jedne navijačke skupine koja smatra da je takav način ljudskog ponašanja prihvatljiv.

S leđa, u skupini, bez upozorenja, kako priliči kukavicama i ljudima bez časti, napadnut je i pri tome srećom lakše ozlijeđen, ali samo iz razloga što je kolega Bebek u sjajnoj fizičkoj kondiciji, pa takav napad može izdržati više nego običan čovjek. No, uz naše zgražanje da takav napad uopće možemo doživjeti u našoj Hrvatskoj, posebno brine i činjenica da je postalo normalno da ovakav oblik nasilja, društvo tolerira šutnjom.

Iako nas bole ozljede našeg Ivana, boli nas i što svi šutite. Boli nas, jer smo svjesni da tišinom dajemo podršku takvim postupcima, da ljudi poput ovih kukavica iz mraka, sutra mogu napasti i nekog drugog. Jer napadali su igrača jer nije postigao pogodak kada oni misle da je trebao, novinara koji ne piše “lijepo”, ganjali suca sa šipkom po terenu i slično.

No, mi suci odlučili smo da više nećemo šutjeti i da je došlo vrijeme da sintagma “neka institucije odrade svoj posao” dobije pravi smisao. Nitko od nas nije savršen, nitko od nas nije nepogrešiv, ali Ivan Bebek je vrhunski sportaš koji je sudio najviše međunarodnih utakmica u povijesti Hrvatske, tri puta izabran za najboljeg suca Hrvatske. Ali ono što je najvažnije, on je nečiji sin. I zato molimo hrvatsku javnost da nam pruži snažnu podršku da prisilimo institucije Republike Hrvatske da krenu u odlučan obračun sa svakim oblikom nasilja!

Elitna i Prva skupina sudaca HNS-a, stoji u priopćenju.

Poznati hrvatski nogometni sudac napadnut ispred noćnog kluba

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Svi bi suci trebali biti solidarni s Bebekom i prestati suditi Hajduku dok se ne ispričaju za huliganske postupke svojih takozvanih navijača, ustvari uličara i drogiranih propalica. Hajduk treba otkriti koji su to (jer u klubu znaju), i treba im doživotno zabraniti dolaziti na utakmice. Ne ispričaju li se, to se ponoviti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.