Poznati hrvatski nogometni sudac napadnut ispred noćnog kluba

Jednog od najpoznatijih hrvatskih nogometnih sudaca Ivana Bebeka sinoć je u Sinju u disko klubu napalo nekoliko osoba, najprije verbalno, a kasnije i fizički na parkingu ispred kluba.

Kako doznaje Index.hr, Bebeku su prišli kada je napuštao disko i hodao prema automobilu. Pao je na pod, a napadači su pobjegli.

Ivan Bebek je nakon dobacivanja u klubu i verbalnih uvreda zatražio pomoć zaštitara. Tražio je da pripaze na njega i društvo, a nakon što je zaštitar stao pokraj njih, dobacivanja su prestala.

Međutim, verbalni napadi na Bebeka nastavili su se kada je nogometni sudac izašao na parking ispred kluba. Tada mu je nekoliko osoba prišlo u neposrednu blizinu, vrijeđajući ga. Kako javlja Index.hr, tada je došlo do fizičkog napada na suca iz Rijeke. Zaštitar koji ga je pratio zastao je i nastala je gužva, a Bebeka su napadači udarili s leđa. Nekoliko puta udarili su ga dok je bio na podu te pobjegli.

Bebek danas prijavio napad, napali ga s leđa i udarali na podu

Za probleme u sinjskoj diskoteci zna i vlasnik s kojim su razgovarali novinari već spomenutog portala (podaci poznati redakciji), a on kaže da je čuo “kako su sucu nešto dobacivali, neka djeca valjda”.

Bebek je sinoć sudio utakmicu Lokomotive i Hajduka na Poljudu. U Sinju je 42-godišnji sudac bio s društvom na proslavi. Nakon što se dovukao do automobila, vratio se kući u Rijeku.

Redar noćnog kluba u Sinju tijekom noći izboden je od strane 18-godišnjaka, a Index neslužbeno doznaje da se taj događaj dovodi u vezu i s napadom ispred kluba.

Bebek je sudac međunarodnog iskustva, sin Veselka Bebeka, dugogodišnjeg suca i člana HNS-a. Bebeka mlađeg dio navijača Hajduka ima na piku zbog sudačkih repova nakon utakmica s Dinamom.

Bebek trenutno nije dostupan za razgovor, a doznajemo da je tijekom dana prijavio napad. Oko 15 sat za Index je to potvrdila i glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Sinoć nije zatražena policijska intervencija ispred niti jednog noćnog kluba zbog narušavanja javnog reda i mira, ali jutros smo zaprimili obavijest o događaju i odmah započeli istragu. Ne možemo reći točno što se dogodilo dok se ne obave razgovori, počevši s oštećenim, kazala je Lolić za Index.

Ranijih godina u Dalmaciji i Splitu HNS-ovi suci više puta su verbalno napadnuti, dok je umirovljeni sudac Bruno Marić fizički napadnut u restoranu.

Hajdukovi navijači Bebeku su ranije slali Dinamov šal

Bebek mlađi ima prilično burnu sudačku karijeru. Vodio je najveći egipatski derbi Zamalek – Al Ahly, a u svom prvom nastupu u Ligi prvaka izvadio je dva crvena kartona i dosudio dva penala na utakmici Lazija i Werdera.

Međutim, među hrvatskim ljubiteljima nogometa najpoznatiji je po tome što već godinama vodi derbije dva najveća hrvatska kluba. Na početku karijere smatran je za suca koji favorizira Hajduk, a kasnije, nakon što ga je HNS maknuo s popisa sudaca koji vode derbije, po povratku na njih postao je omražen među navijačima Hajduka. Oni su mu zbog toga slali Dinamov šal i sljepački štap, a sudačka komisija degradirala ga je na vođenje utakmica u Drugoj HNL.

Usporedno s kratkim padom Bebekovog ugleda u Hrvatskoj rastao je onaj u UEFA-i pa je tako bio jedini hrvatski sudac koji je u LP-u dočekao “proljeće u Europi”, suđenjem utakmice Bayera i PSG-a. Danas je jedan od vodećih sudaca Prve HNL.

Index je kontaktirao Bebeka te on zasad nije dostupan za komentar, dok su njegovi kolege suci zgroženi. HNS u trenutku objave infomacije nije bio upućen o detalje, ali uskoro očekujemo i njihovo priopćenje koje smo zatražili tijekom dana.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.