Studentica prava zalijevala muškarce po međunožju jer sjede raširenih nogu

Anna Dovgalyuk (20) iz Rusije odlučila se na drastični potez u borbi protiv fenomena poznatog kao “manspreading”.

“Manspreading” je naziv za pojavu muškaraca koji na javnim mjestima zauzimaju previše mjesta raširenim nogama. Iako je definicija pomalo labava, obično se odnosi na muškarce koji svojim raširenim nogama zauzimaju više od jednoga sjedećeg mjesta i tjeraju ljude oko njih da se skupe do granice nelagode.

Mlada Ruskinja snimila je video u kojem odlučno staje na kraj takvim muškarcima i zalijeva im međunožje mješavinom vode i izbjeljivača na liniji podzemne željeznice u St. Petersburgu. Reakcije muškaraca bile su očekivano burne, no studenticu prava to nije spriječilo da nastavi sa svojom misijom.

Anna kaže da je ciljala međunožje kako bi svima odmah bilo jasno koji dio tijela je odgovoran za takvo ponašanje te da video posvećuje svima onima koji moraju trpjeti takvo ponašanje muškaraca koji žele demonstrirati svoj mačoizam u sredstvima javnog prijevoza.

Njezin video za sada na YouTubeu ima nešto više od tri milijuna pregleda i oko 2.800 simpatizera te 62.000 onih kojima se video ne sviđa. Komentari povrijeđenih muškaraca ispod videa variraju od onih koji smatraju da bi zbog svojeg postupanja trebala biti izbačena s pravnog fakulteta, pa do onih koji njezin performans smatraju terorizmom i napadom kemijskim oružjem, piše Folder.hr.

Neki su je u komentarima pozvali da takvo nešto isproba u podzemnoj željeznici New Yorka jer će tamo “dobiti što zaslužuje“, a video koji je muškarce na YouTubeu doveo do ruba plača možete pogledati u nastavku.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.