SPARKov startup blablaDev pobjednik događaja Take Off Istanbul

Više od 200 startupa, 100 investitora i 150 korporacija – to su brojevi koji opisuju Take Off, internacionalni startup summit u Istanbulu.

Održan je u sklopu Teknofesta od 20. do 23. rujna 2018. na novoj zračnoj luci u Istanbulu, a na pitch stage su se popela čak dva SPARK startupa – Sophico i blablaDev.

Startup natjecanje bilo je podijeljeno u pet kategorija:

  • Energy and Environmental Technologies
  • Logistics, Space and Defense Technologies
  • Health and Wellness Technologies
  • Education Technologies
  • Food and Agriculture Technologies.

Svaki predstavnik startupa imao je pet minuta da na engleskom jeziku i uz prezentaciju što bolje opiše svoj startup žiriju i investitorima. Kriteriji ocjenjivanja su bili ideja i tehnološka inovacija, primjenjivost na tržištu, te utjecaj na sektor.

Treći dan događaja, nakon predavanja i panel diskusija, proglašeni su pobjednici svakoga sektora, a u Education Technologies kategoriji pobjednik je SPARKov startup blablaDev!

blablaDev je web servis za mlade i neiskusne programere i za sve one koji ih trebaju, a predstavnik u Turskoj je bila Nikolina Zeljko, marketing manager u startupu. Uz Nikolinu, članovi startupa su još Ivan Filipović, Tommy Atkinson, Marijo Šunjić i Davor Perić.

Nagrada je uistinu odlična – besplatno otvaranje firme u Turskoj, godinu dana besplatnog ureda u Istanbulu i džeparac od 1.000 EUR mjesečno. Ovo je uistinu dobar prvi korak za širenje na istočno tržište!

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.