Strašne snimke iz Italije: Iznenadna bujica uništava sve pred sobom

Spasilačke ekipe pronašle su devet tijela u poplavljenoj kući na Siciliji, objavile su lokalne vlasti na Twitteru u nedjelju ujutro nakon obilnih pljuskova u regiji.

Vatrogasci su rekli da su u kući u Casteldacciji nedaleko od Palerma pronađena tijela majke, oca, djece i djeda i bake. Prema pisanju lokalnih medija, žrtve pripadaju dvjema obiteljima. Razina rijeke u gradu naglo je porasla zbog obilnih pljuskova u regiji, pišu lokalni mediji.

Gradonačelnik Casteldaccije Giovani Di Giacinto rekao je da je otkriće tijela “neizmjerna tragedija”, prenijela je novinska agencija ANSA. Tijelo još jedne osobe otkriveno je u gradu Vicari, navodi agencija.

Najviše je stradalih od rušenja stabala, a u petak je život izgubio i jedan njemački turist.

Bit će potrebno 100 godina da se oporavimo, izjavio je Coldiretti iz talijanske Asocijacije agrikulturnih društava, javlja Reuters. 

Nevrijeme i vjetar koji je puhao 180 km/h , stavilo je apokaliptične prizore, izjavio je Angelo Borrelli, voditelj Civilne službe za spašavanje.

Više od 15 ljudi poginulo je proteklog tjedna u olujama, tornadu, poplavama, odronima tla i zbog silovita vjetra širom Italije.

Najgore su pogođena mjesta u sjevernoj i zapadnoj Italiji, kako javlja BBC posebice na području Trentina i Veneta, Brojna sela su odsječena zbog masivnih odrona i poplava, a nevremenu je uništeno oko 14 milijuna stabala.

Zbog klizišta zatvorena je i glavna cesta u Dolomitima, a najgore je na području Belluna.

(Hina) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.