Nepozvani Rusi upali na vježbu NATO-a: Mogao je izbiti Treći svjetski rat

NATO je pozvao Rusiju da nadgleda najopsežnije vojne vježbe od doba Hladnog rata, no Rusija je odbila, ali i najavila svoje vojne vježbe u istom terminu.

Tijekom NATO-ovih vojnih vježbi, ruski vojni zrakoplov Tu-142 uletio je u zračni prostor ispod kojeg su se vježbe odvijale i iznenadio je američki ratni razarač USS Mount Whitney kao i marince na palubi broda u Norveškom moru koji su u tom trenutku bili okupljeni kako bi se slikali za grupnu fotografiju, piše Russia Today.

Rusko Ministarstvo obrane potvrdilo je da su dva aviona Tu-142 izvela prethodno planirani let u neutralnim vodama norveškom mora. Proveli su 12 sati u zraku i uspješno su se vratili u rusku vojnu bazu.

Preleti su izvedeni u sklopu ruskih vojnih vježbi tijekom kojih će ruska mornarica testirati vojne projektile zapadno od norveških otočnih gradova Kristiansund, Molde i Alesund, piše Večernji.hr.

Zapadni tabloidi, među kojima je i Sun, naveli su da je ruski avion “riskirao sveopći rat sa svih 29 članica NATO-a, ako ne i Treći svjetski rat”.

(www.jabuka.tv) 


2 komentara

  • Ha, ha i opet ha,Mora da su jadni mornari doživjeli neviđen stres kao i prije par godina kad ih je jedan ruski Suhooj sludio leteći ponad njih u brišućem letu i tako nekoliko puta uzastopno..
    Pri tom im je sve radare i elektronske sustave zaledio…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.