Široki Brijeg: Tko sve može dobiti dozvolu za kretanje?

Na izvanrednoj sjednici Gradskog stožera civilne zaštite Široki Brijeg donijeta obavijest o postupanju prilikom izdavanja dozvola za kretanje.

Obavještavamo javnost kako će Stožer civilne zaštite grada Širokog Brijega izdavati dozvole za kretanje osoba u vremenu trajanja policijskog sata od 18:00 sati do 5:00 sati.

Zahtjev za dozvole će zaprimati e-mailom.

Zahtjev mogu podnijeti poslodavci, mediji i Stožer civilne zaštite. Zahtjev pošaljite u skeniranom obliku, opečaćen i potpisan.

Dozvola za kretanje se izdaje u svrhu:

 • Obavljanja zadataka provođenja i nadzora nad provođenjem mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće prouzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa.
 • Dokazivanja da se radni proces odvija u smjenama (na prijedlog poslodavca)
 • Obavljanje novinarskog zadatka (najviše dva novinara po mediju)

Kretanje se može dozvoliti na cjelokupnom teritoriju ŽZH, na teritoriju grada Širokog Brijega, na relaciji od mjesta prebivališta do mjesta rada (poduzeća) i na cjelokupnom teritoriju BiH (prijevoznici).

U zahtjevu treba navesti sljedeće podatke:

 • Ime i prezime;
 • Datum rođenja:
 • Mjesto prebivališta;
 • Broj osobne iskaznice i od koga je izdana;

Dozvole se izdaju prema mjestu prebivališta.

Dozvole za kretanje moći će se preuzeti Gradskoj upravi (Šalter sala) od utorka, 24. ožujka od 9 do 13 sati. Sva pravna i fizička lica koja podnesu zahtjev biti će obaviještena telefonom o vremenu preuzimanja.

Po dozvole može doći samo jedan predstavnik poduzeća ili medija uz predočeno ovlaštenje za preuzimanje istih.

Na izvanrednoj sjednici analizirana je cjelokupna situacija i rad svih gradskih i javnih službi. Prema problemima s kojima se susrećemo postupa se dogovorno i ozbiljno.

Odvoz komunalnog otpada s područja Širokog Brijega bila je također jedna od tema Stožera. Prikupljanje komunalnog otpada ide redovitim tijekom. Donijet je zaključak kako će JKP Čistoća napraviti novi plan prikupljanja otpada o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Što se tiče opskrbe električnom energijom nema većih poteškoća. Isto takva je situacija i vodoopskrbnom mrežom.

PU Široki Brijeg pravovremeno izvršava sve zapovijedi koje su stigle od Županijskog stožera civilne zaštite.

U skladu s točkom 1. Zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite od 21. ožujka 2020. godine, Gradski stožer civilne zaštite obavještava javnost o načinu ispraćaja pokojnika na području Širokog Brijega:

 1. Ispraćaj pokojnika vršiti isključivo na grobljima gdje je predviđen ukop samo u krugu članova uže obitelji i svećenika uz pridržavanje svih mjera ograničenja i izbjegavanje svakog socijalnog kontakta. Pogrebnik koji pruža usluge će sam preuzeti mrtvački sanduk iz određene mrtvačnice i dovesti ga do groblja gdje je predviđen ukop ;
 2. Pružatelji pogrebnih usluga na području Širokog Brijega su dužni upozoriti obitelji pokojnika o propisanom načinu ukopa i u skladu s tim izraditi pisanu osmrtnicu u kojoj pored uobičajenog teksta, u skladu s naredbom kriznog stožera, treba stajati:

Posljednji ispraćaj drage pokojnice/pokojnika će se održati u krugu najuže obitelji u _____________ xx. ožujka 2020. godine u xx sati na groblju ________________ , Široki Brijeg.

Molimo ostalu rodbinu i prijatelje da se, u skladu s važećim zabranama, do daljnjega suzdrže od kućnih posjeta i neposrednog izražavanja sućuti, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

 • Zatvorite sve osim prehrane i ljekarni….nemojte izdavati dozvole osobama koji rade u tvornicama i nemaju veze sa Odlukom o radu usl.djekatnosti koju stecusvojili osim ako ne zelite da nas sve pobijete

 • Molim ne zovite brzu poštu i kupuje te garderobu u ovakvim uvjetima što nam to treba. Pse vežite šetaju ispred tuđih kuća.

 • Trebalo bi s obzirom na policijski sat izgasiti i javnu rasvjetu na pojedinim mjestima ili svako drugu lampu izgasiti u svrhu štednje jer nema smisla da sve svijetle dok je policijski sat.

 • jabukovci što ne dajete mogućnost komentara na PRVI SLUČAJ KORONE U ŠIROKOM !!! ?? – šta se i koga štiti ?! – šta, jel, – ne smijemo ni slučajno saznati identitet unuka dotične zaražene starice koja je već prenjela koronu u dom zdravlja u Širokom i u Mostarski KBC ?! – opet slučaj da su mediji jednostrano u službi zataškavanja identita onih kojih su po svim ekspertima recimo iz Hrvatske okarakterizirani kao ljudi koji idu s pištoljom ili puškom i pucaju po drugima ?! – O KOME SE RADI !? imamo pravo znati svi do jednoga ovdje u Širokom! Radi se o našim životima i životima naših bližnjih. Dajte bilo tko tko zna identitet unuka starice i staričine obitelji nek objavi te informacije negdje ili ovdje ili preko fejsa, to je dužnost i medija da se zna koga su već sve mogli zaraziti dotični. A tko zna koga i di su sve odali , DO SADA ?! – HOĆEMO IMENA ?! jedan od tisuća zabrinutih širokobriježana.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.