Stigli brucoši: Novih 3.500 studenata na Sveučilištu u Mostaru – Jabuka.tv

Stigli brucoši: Novih 3.500 studenata na Sveučilištu u Mostaru

”Između vas ovdje nazočnih i vaših vršnjaka u New Yorku, Parizu, Tokiju ili Sydneyu nema razlike. Možete jednako kao i oni. Možete i bolje od njih”, riječima dr. Davora Pavune, savjetnika američkog predsjednika Baraka Obame, rektorica Sveučilišta u Mostaru, prof.dr.sc. Ljerka Ostojić, pozdravila je studente I. godine preddiplomskih studija svih fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Ostojić je istaknula kako upisom na mostarsko Sveučilište, studenti dobivaju priliku studiranja u najmodernijem opremljenom kampusu u Bosni i Hercegovini.

”No, Sveučilište nisu zgrada i oprema, nego vi, okupljeni studenti i nastavnici. Zbog tog smo za vas organizirali suvremene studijske programe s velikim brojem praktične nastave. Na taj način vas želimo pripremiti za tržište rada. Za ono sto vas čeka nakon studija”, istaknula je Ostojić i pozvala studente da uz usvajanje novih znanja i vještina, budući akademski građani, svoj boravak u Mostaru iskoriste te obogate kulturom i umjetnošću, sportom, humanitarnim radom, sudjelovanjem u gospodarskim projektima i brojnim studentskim udrugama.

Među 3.500 studenata, koliko ih je upisalo prvu godinu preddiplomskih studija, najveći dio studenata nije iz Mostara, a neki od njih su po prvi puta u ovom gradu.

”Dolazim iz Trogira, upisala sam Engleski jezik i Filozofiju i imam jako velika očekivanja. Uzbuđena sam i zbog grada a i zbog studija, te jedva čekam da sve krene”, govori za Bljesak.info Ivana M. i dodaje kako su domovi koje je za sada uspjela steći, o gradu i studiju, te budućim kolegama, obećavajući.

(Bljesak.info)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.