Srušio se avion kraj Visokog

U mjestu Kološići pokraj Visokog sinoć u 19.37 sati srušio se avion kojim je upravljao norveški državljanin Egil Erlingsen zaposlen u NATO bazi u Sarajevu. Prema izjavi svjedoka, avion je zakačio žice dalekovoda nakon čega se srušio u privatni posjed obitelji Suša, u dio velike farme na kojoj posluje firma “Suša Commerce”.

Avion je registarskih oznaka E7 – NOR , tip Morane MS893A proizvođača Socata, registriran 9. lipnja 2010. godine u BiH i navodno je poletio iz sarajevske zračne luke.

Prema informacijama koje smo dobili na licu mjesta u terminu pada aviona pista visočkog aerodroma je trebala biti osvijetljena, ukoliko je pilot imao namjeru sletjeti na visočki aerodrom. Visočka pista ima ispravnu opremu, dozvolu i rješenje samo za dnevne operacije i to u terminu od 01.05-01.10.2012.godine. Nakon pada aviona na pistu visočkog aerodroma sletio je i jedan helikopter.

Pilot je preživio pad i prebačen je na CUM Sarajevo, zadobio je prijelom desne podlaktice, ušivena mu je posjekotina na glavi, i zadobio je kontuzije grudnog koša i lumbalnog dijela kralježnice. Smješten je na Kliniku za ortopediju, piše Visoko.co.ba

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.