Srbija: Troje ranjenih u masovnim pucnjavama u teškom stanju, djevojčica ugrožena

Troje od devetero pacijenata zadržanih na bolničkom liječenju poslije dvije prošlotjedne masovne pucnjave u Srbiji u kritičnom je stanju, a jedne djevojčica je životno ugrožena, izjavio je u srijedu direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Beogradu Milika Ašanin.

Šestero ranjenih učenika i jedna nastavnica primljeni su u dvije beogradske klinike poslije masovnog ubojstva 3. svibnja u beogradskoj školi “Vladislav Ribar”, kada je 13-godišnjak K. K. očevim pištoljem ubio osmero školskih kolega i zaštitara. Dan kasnije 21-godišnji Uroš Blažić automatskim oružjem i pištoljem usmrtio je osmero, a ranio još 14 osoba, pretežito mladih, koji su zbrinuti u tri bolnice.

Djevojčica ranjena u školi ima ustrijelnu ranu glave i životno je ugrožena. Od troje pacijenata pacijenata iz škole “Ribnikar”, dječak s ozljedama vrata i kralježnice u teškom je stanju, a jedna učenica i nastavnica su “mnogo bolje”, rekao je danas dr. Ašanin za RTS.

Na liječenju u UKC Srbije nalazi se šestoro pacijenata ranjenih u pucnjava u tri mladenovačka sela, od kojih su dvije pacijentice s ozljedama unutarnjih organa i glave u teškom stanju, prenosi Hina.

Trinaestogodišnji napadač poslije ubojstava je uhićen i smješten u dječju psihijatrijsku ustanovu jer nije kazneno odgovoran, ali je njegovom ocu, koji ga je vodio u streljanu i na igre sa simuliranjem pucanja, određen pritvor do 30 dana.

Punoljetni počinitelj masovnog ubojstva u selima kod Mladenovca priznao je kazneno djelo i određen mu je pritvor do 30 dana, a nakon toga je uhićen i njegov otac kojemu je zaplijenjen mali arsenal oružja, a da za sve nije imao niti mogao imati dozvole.

Dva masovna ubojstva u samo dva dana potaknula su oštre pritiske javnosti da se zaustavi poticanje i toleriranje nasilja u javnom prostoru, zabrane opskurni reality programi na dvjema privatnim provladinim televizijama koje koriste nacionalne frekvencije, te da čelnici MUP-a i sigurnosne agencije (BIA) podnesu ostavke. Ministar prosvjete Branko Ružić već je odstupio s dužnosti pod pritiskom javnosti, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.