Srbi ”pali” s više od tone kokaina

Kod Azorskih otoka u Atlantskom oceanu zaplijenjeno je 1,15 tona kokaina, a u akciji su uhićena četvorica državljana Srbije i jedan državljanin Njemačke, priopćeno je iz Vlade Francuske.

U priopćenju je navedeno da je portugalska policija u noći između 27. i 28. svibnja akciju izvršila na osnovu informacija francuske granične službe.

Portugalske vlasti su priopćile da je to najveće pljenidba do sada u regionu Azorskih otoka, koja su 1.500 kilometara udaljena od obala te zemlje, prenio je AFP.

“Vrijednost zaplijenjene droge procijenjena je na više od 70 milijuna eura. Droga je bila skrivena u četiri, potpuno nevidljiva odjeljka u centralnom dijelu broda”, precizira se u priopćenju, prenosi Srna.

Akcija, koja je rezultat zajedničke istrage Francuske i Velike Britanije, dovela je do razbijanja kriminalne grupe koja je planirala da drogu prošvercuju između Kariba i Europe.

(Srna)3 komentara

  • Ipak je srpska mafija još uvijek “kapo” na ovim prostorima i dobro je da je tako, jer su onda naši trećerazredni u njihovoj službi koje je lakše otkriti, identificirati, locirati i transferirati, pod uvjetom da oni koji su zaduženi za provođenje tih glagolskih oblika nisu dio te strukture moći. Zamislite da deseti dio te količine otrova završi na ovome području, koliko bi imali novih bolesnika, koliko smrtnih slučajeva?! Štetni učinci su deseterostruko, možda i stostruko veći u odnosu na eventualnu “zaradu” mafije. Kako se boriti protiv takvoga zla i kako se boriti protiv svakoga vida zla? Nije manje zlo, ako nije i veće, korupcija, mito, nepotizam, zapošljavanje podobnjaka, uhljebljivanje zasluženih stranačkih bojovnika u kojim radnjama, vjerojatno leži kao uzrok ovoga prvoga zla. Onda dolazimo do društveno neodgovornog ponašanja izabranih narodnih predstavnika koji svojim koruptivnim djelovanjima uzrokuju ovakve posljedične reakcije ioni će ih kao takvi onda i procesuirati i “primjereno” kažnjavati?Nije dovoljno rusovinu samo polomiti kada nikne u našemu vrtu, već ju moramo i sa korijenom iščupati i zasaditi sebi korisne biljke koje ćemo njegovati i uzgajati za sebe i potrebe svojih obitelji. Kako posijemo tako će mo i ubrati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.