Spektakularne revije za početak 40. Nivea BH Fashion Weeka

Jubilarni 40. Nivea BH Fashion Week Sarajevo službeno svoja vrata otvara 22. travnja u 20 sati na atraktivnoj lokaciji na Ilidži i predivnom ambijentu Kongresnoga centra hotela Hills 5*.

Prvu večer ovoga velikoga modnoga događaja predstavit će svoje kolekcije dizajneri Emir Medić, Emina Husedžinović Ibrahimović, Škola modnoga dizajna, Modna kuća Paradi Couture.

Emir Medić je gost iz Njemačke, podrijetlom iz Doboja, premijerno svoju novu kolekciju “Generation Z ss18” predstavlja upravo sarajevskoj publici. Kolekcija je inspirirana generacijom koja novim koracima korača kroz svijet.

Upravo styling i koncept vizualnoga identiteta za kampanju 40. Nivea BH Fashion Week Sarajevo potpisuje Emir Medić. Fotografije su nastale na lokaciji Akademije umjetnosti u Düsseldorfu (Njemačka). Za make up se pobrinula “Lisa Knape 21Agency”, a nastale su pred objektivom talentiranoga modnoga fotografa Dome Darko. Zaštitno lice kampanje je Chantal Ayse.

Emina Husedžinović Ibrahimović, poznata bosansko-hercegovačka dizajnerica koja od samoga početka realizacije ovoga projekta u BiH predstavlja svoje kolekcije na istom. Nova kolekcija “Secession” žanrovski je visoka moda, nadahnuta stilom koji je vladao kako u Bosni tako i u Europi na pragu 20. stoljeća. Kroz kolekciju se prožima poznata “S” silueta secesije. Paleta je prigušena od crne, grafitno sive, do nježne ružičaste.

Upravo je Emina Husedžinović Ibrahimović prošle godine s Lejlom Bušatlić, koja je povjesničarka umjetnosti, pokrenula Školu modnoga dizajna koja već traje 6 mjeseci. Mladi talenti iz ove škole predstavit će se na 40. Nivea BiH Fashion Weeku Sarajevo. Nizama Ibrahimspahić, Ehlimana Hrapović Omanović, Sabrina Lukač i Amela Lulić su prve polaznice ove škole, čije kreacije ćemo vidjeti na tradicionalnoj sedmici mode u Sarajevu.

Paradi Couture, modna kuća koja podvlači unutarnju ljepotu žene. Elegancija, ženstvenost, umjetnost, snaga i ljubav sačinjavaju Paradi. Logo ovoga modnoga branda simbolizira drvo života, što znači unutarnji rast i razvoj.

Za odličan after party pobrinuli su se vinarija Čoka i Ždrepčeva krv, sokovi i voda Vivia te kava Bristot.

Modna agencija Abc Models Managament International, koja je 2015. godine dobila priznanje u Ženevi za najbolju modnu i managament agenciju u Istočnoj Europi, organizator je i izvršni producent ovoga najvećega modnoga događaja u BiH. 40. Nivea BH Fashion Week Sarajevo trajat će do 24. travnja 2018. godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.