Službeno: Plenković u petak u Sarajevu, a u subotu u Mostaru

Nakon prošlotjednih nagađanja, potvrđeno je da novi hrvatski premijer Andrej Plenković u petak stiže u službeni posjet Bosni i Hercegovini. Bit će to prvi posjet novoga hrvatskoga premijera nekoj zemlji, a izbor BiH potvrđuje njegovo opredjeljenje da mu BiH bude jedan od najvažnijih aspekata u vanjskoj politici.

 Kako je za Klix.ba potvrđeno u diplomatskim izvorima, Plenković će sa brojnim izaslanstvom u Sarajevo stići u petak, a u subotu bi trebao posjetiti i Mostar.

Plenković će se u Sarajevu susresti sa najvišim bh. službenicima, primit će ga i članovi Predsjedništva BiH, a formalno će Plenkovićev domaćin biti predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić. Pored Vijeća ministara i Predsjedništva, Plenković će razgovarati i sa čelnim ljudima Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon cjelodnevnoga posjeta Sarajevu, Plenković će u subotu posjetiti i Mostar. S Plenkovićem dolazi i mnogobrojno izaslanstvo, a na radnom ručku i drugim sastancima razgovarat će se o otvorenim pitanjima između dviju zemalja.

Prva sjednica nove hrvatske Vlade bit će održana u četvrtak, a činjenica kako u posjet BiH hrvatski premijer dolazi dan poslije simbolična je poruka, prenosi Klix.ba.

Broj jedan vanjskopolitički prioritet nove hrvatske Vlade bit će europski put BiH, funkcionalnost i kohezija BiH te zaštita ravnopravnosti Hrvata kao konstitutivnoga naroda”, naglasio je hrvatski premijer.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.