Plenković: Vanjskopolitički prioritet nove Vlade bit će BiH

Rad na poreznoj reformi, socijalni dijalog i izrada proračuna za iduću godinu bit će prioriteti rada Vlade i s time se počinje već od idućeg tjedna, a prvi vanjskopolitički posjet bit će u Bosnu i Hercegovinu, najavio je novoizabrani hrvatski premijer Andrej Plenković u Banskim dvorima nakon što je s bivšim premijerom Tihomirom Oreškovićem obavio primopredaju dužnosti predsjednika Vlade.

“Zadaća nam je raditi na dobrobit zemlje dobrobiti svih ljudi. Proučit ćemo izvješće koje nam ostavlja prethodna vlada i nastojati već od idućeg tjedna krenuti u ključne izazove, a to su proračun i porezna reforma”, rekao je Plenković te naglasio da je prioritet i dijalog sa socijalnim partnerima, sindikatima i poduzetnicima.

Potvrdio je da sutra odlazi na sastanak Europskog vijeća. To je, kaže, redovita radna obveza, a prvi bilateralni posjet bit će Bosni i Hercegovini.

“Broj jedan vanjskopolitički prioritet nove hrvatske Vlade bit će europski put BiH, funkcionalnost i kohezija BiH te zaštita ravnopravnosti Hrvata kao konstitutivnog naroda”, naglasio je.

Nije se složio s ocjenom novinara da je Vlada “nabubrila preko noći” s obzirom na to da ima 20 ministara, a najavljivan je njihov manji broj.

Broj ministara za dva je manji od prethodne Vlade i uobičajen je broj za hrvatske Vlade u proteklim godinama, kazao je.

“Bitno je da bude učinkovita i da pokrije sve javne politike, a od ljudi koji su zajedno sa mnom dobili povjerenje u Saboru očekujem intenzivan rad u provedbi našeg programa”, naglasio je.

Premijer Plenković zahvalio je bivšem premijeru Oreškoviću “na predanom angažmanu za dobrobit Hrvatske” te pohvalio i hrabrim nazvao njegov čin dolaska u Hrvatsku iz inozemstva prije 10 mjeseci kako bi bio bio na čelu Vlade.

Orešković je Plenkoviću predao izvješće o radu svoje Vlade na oko 1800 stranica te, kako je rekao, i pozitivne rezultate o rastu PDV-a, smanjenju duga i povećanju broja zaposlenih.

“Ovo su, mislim, pozitivni temelji za novu vladu. I mogu reći da sam u svom mandatu imao priliku potvrditi da Hrvatska ima sjajnu budućnost i da je do nas da iskoristimo ovu priliku”, kazao je bivši premijer te novom premijeru Plenkoviću zaželio puno uspjeha na “časnoj dužnosti”.

Na pitanje novinara Orešković je kazao kako je opoziv u Saboru možda bio jedan od najtežih trenutaka u mandatu, ali i izrazio nadu da su građani prepoznali zašto je došao u Hrvatsku te im zahvalio na podršci koju su mu dali.

“To mi je dalo snagu i u najtežim momentima”, rekao je Orešković te naglasio da mu je bila čast i privilegija voditi hrvatsku Vladu.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

 • ako ce pomagati kako je hrvatskim glasacima koji biraju jedno al on odluci postaviti obuljen,dalic I slicne koje mu predlozi pupovac,pusic,brisel francuzi nek nam ne pomaze uopce,znamo bolje bez takvih “strucnih pomocnika”!

 • Nažalost ,Plenković je startao sa prijevarom.Jedno pričati prije izbora a nakon tih izbora na čelna mjesta dovoditi ljude po ukusu Brussela i Beograda, mogu samo oni kojima je do Hrvatske stalo ko do lanjskog sniga.
  Koristi apsolutno istu retoriku i scenarij kao onaj izdajnik i mason Ivo Sanader koji je takodjer posve isti obrazac koristio prema svima onima koji misle svojom glavom i što je najvažnije i dišu i promišljaju hrvatski.
  Poznata je činjenica da je Sanadera preko noći na čelo Hrvatske doveo austrijski masonsko homoseksualni lobi čiji je igrač on več bio otprije.
  Sanader je imao zadatak progurati austrijske banke i osiguravajuće kuće na vrh hrvatske financijsko gospodarske piramide.
  Sve ono vridno u RH, što dotad nije bilo privatizirano a itekako mnogo je vrijedilo, Sanader je imao zadaću pod svaku cijenu staviti pod austrijsku novčanu šapu.
  To je i učinio uz zdušnu potporu veleizdajnika Mesića i tehnomenagerske struje koja se privatizacijom hrvatskih divova preko noći prometnula od istaknutih članova saveza komunista Hrvatske u stvarne, moćne i bogate vladare Hrvatske koji i danas iz sjene upravljaju svekolikim društvenim, kulturnim gospodarskim tokovima današnje Hrvatske.
  Njima je važan samo profit a briga za malog običnog čovjekaHrvata , njima je na zadnjem mjestu. To pokazuju svojim svakodnevnim uništavanjem hrvatske industrije i pretvaranjem Hrvatske u veliki trgovački duti free shop u kojem se hrvatska poljoprivreda i nekoć jako gospodarstvo namjerno i hotimično uništava kako bi se mogao ostvariti velik profit uvozom svekolike robe u RH iz cijelog svijeta.Hrvatska poljoprivreda je planski i sustavno uništavana zadnjih 16 godina od svih vlada koje su bile na čelu RH.
  Njemački ekonomski stručnjaci prije 6 god. su jasno rekli da će Hrvatska država i hrvatski narod biti siromašni sve dotle dok Todorića i velike trgovačke lance koji se bave uvozom ne svedu na pravu mjeru, dok ne počnu igrati po pravilima tržišta a ne ovako dok imaju monopol na svaku financijsku i bankarsku pomoć, a na štetu malih običnih proizvođača KOJI U NATJECANJU S NJIMA NEMAJU NIKAKVE ŠANSE.
  U Hrvatskoj se samo u zadnjih 10 g. Sanaderove, Jacine i Milanovićeve vlade ugasilo više od sto(100) tisuća većih i manjih obiteljskih gospodarstava.
  Sve se to planski radi kako bi se stvarni vladari Hrvatske domaći i strani bankarski oligarsi, na grbači običnog hrvatskog čovjeka još više bogatili.
  Stoga im je smetao Karamarko koji je neke stvari pokušao promijeniti i pravila igre podrediti hrvatskim interesima. Odmah su gfa makli jer njima ne odgovara nikakva vlast koja bi se brinula za hrvatsko gospodarstvo i hr. čovjeka.
  u tim prljavim igrama dirigiranim i izvana i iznutra veliku ulogu je odigrao Most , koji je perfidna smicalica i ruglo od stranke podređeno inozemnim gazdama i bankarskim oligarsima, na domaćem terenu.
  Hrvatima su prodavali jednu priču a radili su sasvim drugo. Tomislav Karamarko, kojeg ja ne moram cijeniti puno, shvatio je njihove prljave namjere i pokušao drugačije pristupiti problemima s kojima se Hrvatska nosi ali su ga odmah u startu sasjekli, Mostovci, koji su gle čuda dok pljesneš dlanom o dlan, u trenu našli zajednički jezik sa Andrejom Plenkovićem.
  To je jedino moguće objasniti činjenicom da su imGAZDE iSTE. Imaju iste nalogdavce i iste bankarsko financijsko oligarhe koji se lihvarskim kamatarenjem bogate na račun država poput Hrvatske koje grcaju u unutarnjim problemima.Stoga sam posve uvjeren da će Plenković nastaviti politiku Brussela i inozemnih zakulisnih masonsko homoseksualnih lobija i centara moći a Hrvatima ostaje egzodus i iseljavanje u zemlje EU, i još dalje.
  A.Plenković je prevarant koji je na vlast došao zahvaljujući glasovima tzv. desnice, dakle rodoljubnih Hrvata , koji su mislili da će on okrenuti ploču i pokušati braniti interese RH.
  Umjesto toga on je sklonio jednog poštenog Hasanbegovića koji je moralan i pošten čovjek, vrhunski intelektualac koji je pokušao uvesti reda u institucije kulture koje su godišnje gutale skoro dvije milijarde kuna proračunskog novca dakle novca poreznih obveznika diljem RH.
  Guranjem u stranu Hasanbegovića i dovođenjem novih-starih lica iz parazitskih lijevih struktura , jasno je i glasno poručio hrvatskom narodu čije će interese zastupati. Interese Brussela , Beograda, i svih tih inozemnih obavještajno podzemnih centara moći koji imaju stvarnu vlast u RH.
  Posve isti scenarij je koristio i Ivo Sanader. Zna se kako je on završio. Pijuni i slugani koriste samo dok trebaju i dok odrade posao. Onda dobiju nogom u stražnjicu i dovode se nova lica koja zakulisnim jezikom i zmijskim lažima uz namješten osmijeh nastavljaju staru iigru s novim licima i novim zadatcima.
  Naravno sve na štetu Hrvata i Hrvatske. Dovođenjem Pupavca i njegove četničke klike na najvašnija mjesta (zamjenike ministara) u najvažnijim sektorima državne i javne uprave-pljačka i siromašenje Hrvatske se nastavlja po starim uhodanim pravilima i razradjenom scenariju.
  Dovođenjem žene (M.Dalić),bivšim neuspješnim kadrom Ive Sanadera na čelo gospodarstava, Hrvatskoj je zabijen nož u leđa. Bez obzira na cijeli niz uspješnih mladih stručnjaka koji su se iskazali u gospodarstvu u proteklim godinama , Hrvatskoj je odaslana poruka da će propali kadrovi Ive Sanadera i Jace Kosor voditi najvažnija mjesta.
  Dovođenjem V.Šeksa i M .Granića pa u zadnjim danima i Gorana Granića kao savjetnike u ključnim ministarstvima poslana je poruka da se rashrvaćivanje ,siromašenje i detuđmanizacija Hrvatske opet nastavlja , nakon što je T. Karamarko zakratko prekinuo tu spiralu zla i pljačke.
  Hrvatsko se ne piše dobro s ovom podaničkom vladom koja će Hrvatsku uskoro u roku 1-2 god, gurnuti u još veće beznađe.
  Ne znam koliko će ovaj A.Plenković ostati na vlasti, čisto sumnjam da će ostati 4 g. a li u jedno sam posve siguran. Sljedeći predsjednik HDZ,a bit će čovjek koji će doći na vlast iz vrha autentične domoljubne desnice , koja će na srcu imati isključivo interes Hrvatske i svih njenih građana.
  Sve drugo bi bilo ono što je već tolko puta viđeno i ono što Hrvatsku gura u još veće siromašenje i iseljavanje.Neka nam je svima Bog na pomoći.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.